Točka.Zate. in predaja štafete

Aktualno > Dogodki | piše: MOL | 22.2.2016
V informacijski točki Zelene prestolnice Evrope Točka.Zate. vstopajo v zadnji teden februarskega programa, ki je posvečen lokalni samooskrbi in ga pripravlja Oddelek za varstvo okolja MU MOL.
Ljubljana (foto: P. Hieng)
Ljubljana (foto: P. Hieng)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V torek, 23. februarja 2016, pa bo ob 12. uri na OŠ Vič štafeto zelenega ambasadorstva od ČS Šmarna gora prevzela ČS Vič.

Program Točke.Zate. v tednu od 22. do 28. februarja:
• svetovalne urice za meščane, ponedeljek, 22. februar, med 15.30 in 17.30 uro:
Tema tokratne svetovalne urice bo pridelava zelenjave: Ana Ogorelec s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana bo spregovorila o tem, kaj je treba storiti za kakovosten in dober pridelek zelenjave. Gosta bo odgovarjala tudi na vprašanja udeležencev.

• projekcija dokumentarnega filma, sreda, 23. februar, med 17. in 18. uro:
Društvo tabornikov rod Močvirski tulipani v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Vič vabi na ogled filma Ohranimo zeleno Ljubljano.

• svetovalne urice za meščane, četrtek, 25. februar, med 16. in 18. uro:
Po predstavitvi različnih pristopov k vzgoji različnih vrst jagodičevja bo Alenka Caf s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana na voljo za vprašanja udeležencev.

• predstavitev projektov, petek, 26. februar, med 10. in 18. uro:
Med 10. in 14. uro vas vabimo na predstavitev projekta Ocvetličimo balkone in okna v Ljubljani, ki je bil posvečen trajnicam in medovitim rastlinam, ki pomagajo k ohranjanju čebel, med 14. in 18. uro pa se bosta predstavili Društvo podeželja Lipoglav ter Sadjarsko in vrtnarsko društvo v Ljubljani.

• delavnica z naslovom Prof. dr. Florjan Umek že zasaja vrtiček, sobota, 27. februar, med 10. in 14. uro:
Delavnica z maskoto otroških programov v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, prof. dr. Florjanom Umkom, bo posvečena samooskrbi in transportu živil. Udeleženci bodo sodelovali v nagradni igri in se naučili, kako poteka samooskrba v mestu.

• sobotni tržni dan »Lokalno pridelano, lokalno prodano«, 27. februar, med 10. in 14. uro:
V Mestni občini Ljubljana deluje kar 828 kmetij. Nekatere izmed njih bodo pred Točko.Zate. ponujale svoje pridelke in izdelke in s tem pokazale na pestrost ponudbe, ki jo lahko najdemo le streljaj od mestnega jedra.

• delavnica za otroke in starše Prijatelji čebel, nedelja, 28. februar, med 10. in 12. uro:
Otroci se bodo v okviru delavnice seznanili s čebelarko in njeno opremo, pogledali v virtualni panj s sati in izvedeli, kaj je čebelja hiša.

Točka.Zate. je februarja odprta vsak dan med 10. in 18. uro.

Vabijo vas, da si podrobnejši program Točke.Zate. v februarju ogledate tukaj, vse aktivnosti in dogodke zelenega leta pa lahko spremljate na interaktivni spletni strani www.zelenaljubljana.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Za nami je že 24. Festival za 3. življenjsko obdobje - ste ga obiskali tudi vi?

Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi letos na...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

IDEJA ZA IZLET: Smaragdni odsev - Slap Kozjak

Slikoviti slap Kozjak bi lahko rekli, da spada med najl...

Ste vedeli, da lahko instant kava škoduje vašemu vidu?

Za mnoge ljudi je skodelica kave vsakodnevni obred, bre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Znamo ozavestiti svoje podzavestne vzorce?

Zdi se, kot da se vrtim v začaranem krogu in ne znam ve...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.