Tri zlata pravila zdravega hujšanja

Če se boste držali enostavnih pravil, bo hujšanje potekalo hitro in zdravo ter kar je najpomembnejše, brez stradanja in oglašanja želodca! Preberite navodila in shujšajte zdravo!
Shujšajte zdravo! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Shujšajte zdravo! (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Čas se vedno hitreje obrača. Ko zaključimo šolanje, se začne kariera, hkrati postavljanje družine, svojega doma … Dvakrat se obrnemo okrog in smo že v srednjih letih, s kariero, otroci, ki so v šoli, z popoldanskimi dejavnostmi … poleg tega pa nas vedno bolj potrebujejo starši. Ko pa predemo v leta okrog 50, ko bi že lahko uživali, otroci so samostojni, kariera teče… se zavemo, da smo v vsej tej naglici pozabili na sebe. Iz dneva v dan smo bolj nezadovoljni. Ljudje nas ne razumejo: »Kaj ti je, pa saj imaš vse?!«

V povprečju je odrasla oseba zredi na vsakih 10 let 5 kilogramov:
• Ko imate 30 let – nekaj kilogramov preveč,
• 40 let – 10 kilogramov preveč,
• 50 let – 15 kg preveč…
Zavedate se, da boste morali nekaj spremeniti, pa zaradi preutrujenosti prelagate začetek sprememb na jutri.

Ne pustite si, da se ujamete v past izgovorov: »Saj je samo nekaj kilogramov. To ni nič.« Ustavite konje! Če ne boste takoj ukrepali, se boste »zbudili«, ko boste imeli že toliko kilogramov preveč, da nobene stvari ne boste mogli več obleči in boste imeli 20 kilogramov preveč. To pa je že težava!
3 zlata pravila zdravega hujšanja:

Prvo pravilo: Jejte!
Če hočete shujšati jejte na tri ure. Predvidevam, da ste že preizkusili hujšanje na princip »manj žri«. Ko imate 20 let, je to odlično sredstvo za zmanjšanje teže. Vendar pozor! Vaše celice si zapomnijo! Ko se boste naslednjič lotili stradanja, se boste zredili že ob kozarcu vode in pogledu na hladilnik!

Kaj jesti? Prehranjujte se po načeli srednjega glikemičnega indeksa. Za več informacije kliknite tukaj.
To načelo pravi, da lahko jeste vse, samo kombinacije so pomembne.
Primer: Danes sva šla s kolegom na kavo. Popila sva jo, Marko pa je z užitkom pohrustal priložen piškotek. Ker bi rad shujšal, sem mu rekla, naj poleg poje še nekaj od beljakovin, pa me je »pisano« gledal. Odvrnil je: » Zaradi enega piškotka se pa res hujšanje ne bo ustavilo!«

Odgovorila sem:« Res se bo. Če želiš izničiti sladkor v piškotu, pojej poleg pest mandljev. V nasprotnem primeru te bo do naslednjega obroka že napadla volčja lakota in ne boš se več kontroliral ne pri količini ne pri sestavi. Ko te napade neustavljiva lakota, telo zahteva samo še sladkor.«

Drugo pravilo: Migajte!
Pomembno je, da pokurite več energije, kot ste vnesli v telo. Ker je maščobna zaloga shranjena energija, ki je niste uspeli porabiti, je sedaj čas, da začnete migati! Če se želite na hitro preoblikovati še pred poletjem, potem je kolesarjenje ena od boljših rešitev za pospešeno hujšanje.

Vaše telo najbolje kuri maščobo pri srednjih vrtljajih. Če želite shujšati, globoko dihajte, ne smete pa pretiravati. Ko se še lahko pogovarjate, vaše telo še porablja zalogo, ko pa ste tako zadihani, da ne morete več govoriti, vaše telo začne porabljati mišično maso.

Kako izračunate maksimalni srčni utrip?
( (220 - starost v letih - utrip v mirovanju) x vadbeni dejavnik (0,55 – za srednjo kondicijo) ) + srčni utrip v mirovanju = max. srčni utrip.
Pod to mejo vaše telo še porablja maščobne zaloge. Če prekoračite to mejo, bo vaše telo začelo porabljati mišično maso.
Primer - če ste stari 40 let:((220 -40-72) x 0,55) + 72 = 131
(vir Spimo in hujšajmo)

Vadba zvečer - če boste gibali zvečer od 20 do 40 min., in po vadbi jedli beljakovine, boste zjutraj lažji, kot ste šli spat. Naj dodam še to, da gibanje zvečer pospeši nočno obnavljanje in pospeši krepitev mišic. S tem se pospeši izločanje rastnega hormona, ki vam pomaga shujšati v spanju. Za ljudi, ki niso aktivni velja že 20 minutni sprehod kot vadba.
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.