Zakaj je bolje jesti zelene banane?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 30.6.2022
Vas zanima, zakaj zrele banane niso dobre za naše telo ter zakaj je bolje korenje kuhati v vodi in ne na pari? Ali veste, kako se pravilno pripravi čaj ali solato?
Zelene oziroma manj zrele banane so bolj zdrave in lažje prebavljive. (Foto: Freepik.com)
Zelene oziroma manj zrele banane so bolj zdrave in lažje prebavljive. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Korenje kuhajte v vodi in ne na pari
 
Strokovnjaki so ugotovili, da je korenje bolj zdravo, če ga skuhate v vodi. Na tak način se ohrani več antioksidantov, ki so koristni pri nastajanju vitamina A. ta pa je pomemben za dvigovanje odpornosti organizma, za zdravo kožo, za oči in lase. Sto gramov kuhanega korenja vsebuje 28mg vitamina A, surov ga vsebuje 31mg in kuhan na pari samo 19mg.
 
 
Kuhajte čaj vsaj eno minuto
 
Čaj vsebuje polifenole in antioksidante, ki čuvajo naše srce in ožilje. Ampak ti se sproščajo samo, če čaj kuhate eno minuto oziroma, če pustite čajno vrečko v vroči vodi štiri minute.
 
 
Zelene banane so bolj zdrave
 
Škrob, ki ga vsebujejo banane, se skozi proces zorenja pretvarja v sladkor. Nezrela banana zato vsebuje manj sladkorja in manj škroba, zato so lažje prebavljive. Zelene banane niso tako zelo okusne, zato je morda bolje, da nekoliko dozorijo. Preveč zrele banane pa niso dobre za prebavo, zato se jih izogibajte.
 
 
Na solato dodajte olje
 
Vaše telo bo posrkalo več hranljivih snovi iz zelenjave (zelena solata, surovo zelje, paradižnik …), če jo boste začinili z oljčnim oljem ali avokadom. Zdrave maščobe namreč pripomorejo pri absorbciji hranljivih snovi, ki so v zelenjavi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Naravna rastlina, ki pomaga lajšati simptome menopavze in dviga libido

Če se spopadate z nadležnimi simptomi menopavze in nizk...

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.