Zelo je zdrava, a bodite previdni!

Moja prehrana in recepti > Prehrana | piše: K.Z. | 19.11.2017
Rdeča čebula je zelo zdrava, ugodno deluje na srce in ožilje, zato je škoda, da je ne bi jedli. A kljub temu je zelo pomembno, da ste pri njeni pripravi previdni. V prispevku preberite zakaj!
Rdeča čebula preprečuje številne bolezni. (foto: www.sxc.hu)
Rdeča čebula preprečuje številne bolezni. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Dokazano je, da sestavine rdeče čebule ugodno delujejo na zamašene žile, znižujejo tudi nivo nevarnega holesterola. Čebula je odlična tudi za preprečevanje srčne kapi.

Strokovnjaki so ugotovili tudi, da izboljšuje gostoto kosti in zato preprečuje osteoporozo. Priporočajo jo predvsem ženskam, ki so v menopavzi. Če jo uživajo vsakodnevno, lahko zmanjšajo možnost za nastanek osteoporoze.

Antioksidanti, ki jih vsebuje rdeča čebula delujejo protivnetno. Odlična pa je tudi za preprečevanje nekaterih rakavih obolenj, kot so rak črevesja, grla in jajčnikov. Poleg tega znižuje sladkor v krvi, preprečuje bakterijske infekcije.

Strokovnjaki svetujejo, da rdečo čebulo uporabljate vsakodnevno. Pomembno pa je, da jo pripravljate pravilno, v nasprotnem lahko izgubi večina svojih zdravilnih lastnosti. Ne smete je dolgo pražiti, niti je ne smete imeti sesekljane dolgo na pultu. Ko jo enkrat olupite in narežete, jo takoj uporabite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Ne zavrzite je, tako koristna je kavna usedlina!

Ne boste verjeli, da je kavna usedlina lahko tako učink...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.