Jedilnik brez kruha? Takšne bi bile posledice!

Imate radi kruh? Si zajtrka, kosila ali večerje brez njega ne znate predstavljati? V prispevku preberite, kaj bi se zgodilo, če bi kruh popolnoma črtati iz svojega jedilnika.
	Kruh nam jemlje energijo. (foto: Freepik.com)
Kruh nam jemlje energijo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mnogi ljudje kruh naravnost obožujejo in brez njega nikakor ne morejo. Nekateri ga jedo pri vsakem obroku, pa četudi je ta sestavljen iz testenin! Kruholjubci zato najbrž niti pomisliti nočejo, kaj bi bilo, če kruha ne bi bilo več.

Če pa razmišljate, da bi ga opustili, potem vam bodo ta navedena dejstva vsekakor v veliko pomoč. Ko jih boste prebrali in ko boste kruh dejansko črtali in ugotovili, da so dejstva resnična, boste več kot zadovoljni.

Zagotovo vam je popolnoma jasno, da kruh ni najboljša izbira, če bi radi izgubili kak odvečni kilogram. Že s tem, če bi črtali kruh, bi bilo hujšanje veliko hitrejše in tudi uspešnejše. Seveda pa to pomeni, da tudi potem, ko bi s hujšanjem prenehali, ne bi smeli jesti kruha v velikih količinah. Kak košček sem ter tja.

Kaj se zgodi, če iz prehrane strogo črtamo kruh?
Kilogrami kopnijo, tudi odvečna voda
Kruh je poln ogljikovih hidratov in če jih naenkrat črtamo iz svoje prehrane, se to zelo hitro tudi pozna. Kilogrami hitreje kopnijo, na začetku tudi zato, ker se prične iz telesa izločati odvečna voda.

Naše telo namreč shranjuje ogljikove hidrate v obliki glikogena, mlečne kisline, ki zadržuje vodo. Vsak gram ogljikovih hidratov veže nase dvakrat večjo količino vode. In ko črtate kruh z jedilnika, se v nekaj dneh zgodi močna sprememba.

Preberite tudi: Izjemno živilo, ki znižuje holesterol in krvni sladkor ter skrbi za dobro prebavo (+slasten recept)

Lakota izgine
Verjeli ali ne, če ne jeste kruha ste manj lačni! Ogljikovi hidrati, ki so v kruhu namreč povzročijo hiter poskok sladkorja v krvi. Ta tudi zelo hitro pade. Zato naši možgani pošljejo signal, da smo lačni, pa četudi telo hrane ne potrebuje. Spet posežemo po kruhu ali drugih ogljikovih hidratih in krog lakote je sklenjen.

Imeli boste veliko več energije
Kruh, ki je poln ogljikovih hidratov, je tudi krivec, da nam primanjkuje energije. Naše telo porabi energijo, da kruh prebavlja. Zato smo utrujeni, nejevoljni, upočasni se prebava, pojavi se lahko tudi zaprtost. Če pa kruh črtamo, hitro ugotovimo, da je energije veliko več, utrujenost mine, prebava se uredi. Ni več vetrov, napihnjenosti in krčev. Počutje je boljše, videz kože je lepši.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KOPRIVA - kraljica divjih zdravilnih rastlin (vse o učinkih in uporabi)

»Koprive so tako zelo poznane, da ne potrebujejo opisa....

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.