KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim okusom po pomaranči in mandljih. Poleg tega pa so še brez glutena, jajc in mleka ter mlečnih izdelkov, tako da so primerni tudi za alergike.
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Pomarančni piškoti (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za pripravo pomarančnih piškotkov
(za 2 pekača)
Za testo:
200 g brezglutenske moke (ali 100 g riževe moke in 100 g koruzne moke)-če nimate problemov s pšenico, lahko uporabite pšenično moko
100 g kokosove maščobe
90 g rjavega sladkorja
100 g mletih mandljev
1 pomaranča
po želji lahko tudi pomarančna aroma
1 žlička sode bikarbone
3 žlice rastlinskega mleka

Za glazuro:
4 žlice pomarančnega soka
cca 80 g sladkorja v prahu

Postopek priprave 
V posodi raztopimo kokosovo maščobo. V posodi za mešanje zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in mandlje ter vse skupaj premešamo.

Dodamo stopljeno kokosovo maščobo, naribano lupino pomaranče, sok polovice pomaranče, aromo pomaranče ter rastlinsko mleko. Vse skupaj dobro pregnetemo.

Oblikujemo 1-2 klobasi in ju zavijemo v folijo.

Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi. Klobase vzamemo iz hladilnika in narežemo na kolute debeline približno 0,5 cm. Kolute polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ker je masa zelo krhka se vam bodo koluti verjetno lomili. Pa nič zato, malo jih popravite z rokami in narahlo potisnite ob pekač, da obdržijo obliko.

Piškotke pečemo na 170°C-klasična pečica, približno 10-12 minut. Medtem zmešamo pomarančni sok in sladkor v prahu za glazuro. Ko so piškotki pečeni, še vroče premažemo z glazuro in pustimo da se ohladijo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, krem...

KUHALNICA: Polpeti iz bučk in korenja

Tudi če niste ljubitelji zelenjave in ste mnenja, da bu...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.