Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 18.12. do 24.12. (piše priznana astrologinja)

Moj čas > Moje minutke | piše: Irena Dolar | 17.12.2023
Teden bomo začeli z Luno v ribah, to bo v PONEDELJEK, Luna bo rastoča, aktivna, povezovalna tako z retrogradnim Jupitrom, kot Merkurjem. Bo veliko navdiha, inspiracije ter težnje po nečem lepem...
Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 18.12. do 24.12. ( Foto: Freepik.com)
Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 18.12. do 24.12. ( Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pa smo vstopili v praznični čas vse do Božiča. Včasih so ljudje živeli bolj povezani z naravo in se zavedali, da so njen neločljivi del. Vse spremembe v naravi so vplivale na njihovo življenje, če mene vprašate, jaz občutim še vedno enako. Kakor zunaj v naravi, tako znotraj v človeku, je bil moto, kar še vedno danes razlagamo astrologi.

Naši davni predniki so živeli v skladu z naravo. Poznali so pomen enakonočij (ekvinokcijev) in sončnih obratov (solsticijev) ter sprememb v naravi, ki so povezane s temi pojavi. Te pojave so častili, saj so bili življenjsko povezani z njimi. Verovanja naših prednikov so bila podkrepljena s poznavanjem astrologije, ozvezdij, gibanja planetov. Iz tega je izviralo znanje in vedenje, ki mu astrologi zvesto sledimo.

V zimskem času je bil največji praznik zimski sončni obrat, 21. decembra. Od poletnega sončnega obrata, 21. junija, se Sonce vsak dan pomika bolj proti jugu in ustvarja videz padanja in izgublja na moči. Po jesenskem enakonočju, 23. septembra, noči postajajo vse daljše in Sonce vedno hitreje »umira«. Ta pojav traja do zimskega solsticija, ko Sonce začne navidezno mirovati in se neha pomikati proti jugu. Beseda solsticij (sončni obrat) izvira iz latinščine in pomeni »sonce stoji pri miru«.

Letos bo zimski obrat, ali solsticij, v petek 22. decembra ob 4:27 uri in obenem bo Sonce vstopilo v znamenje kozoroga.

No pa poglejmo počasi, teden bomo začeli z Luno v ribah, to bo v PONEDELJEK, Luna bo rastoča, aktivna, povezovalna tako z retrogradnim Jupitrom, kot Merkurjem. Bo veliko navdiha, inspiracije ter težnje po nečem lepem. Aspekt dneva bo sigurno trigon med Merkurjem in Jupitrom. Oba sta retrogradna in ta vidik aspekta teh dveh planetov v zemeljskih znamenjih, kot sta bik in kozorog, napoveduje izboljšave v naših financah, v našem načinu gledanja na življenje s točke, ki je bolj harmonična z realnostjo. To je tudi aspekt optimističnega in naprednega razmišljanja.

V ponedeljek se oba planeta srečata v aspektu že drugič, zadnjič pa se bosta 19. januarja prihodnje leto, ko bosta oba planeta že korakala naprej.

V TOREK bomo imeli že prvi Lunin krajec v ribi, zato bo marsikdo negotov na svoji poti. Prepustimo se nežno vsem zadevam, da stečejo mirno mimo nas in se ne sekirajmo brez razloga.

V SREDO bo Luna že v aktivnem ovnu, pognala energijo in navdušila dan. Odličen dan za šport, smučanje, pohode, za vso fizično aktivnost.

Malce manj prijeten bo ČETRTEK, ko bo Saturn nasprotoval Veneri. Hlad in distanca skozi odnose, tudi finančno manj zanimiv dan, če se bomo znali zbrati in kaj organizirati, bo za poslovno področje dobro.

V PETEK bomo vstopili tudi uradno v zimo, Sonce vstopa v kozoroga in naredi zimski obrat. Dan bo najkrajši na naši polobli in noč bo najdaljša ter počasi se bomo začeli veseliti daljšanja svetlobe v dnevu in krajšanja noči.

V astrologiji je Sonce simbol našega ega, naš način ustvarjalnega izražanja. Tako kot Sonce sije na zemlji, simbolizira v naši natalni karti sposobnost izžarevanja naše luči v svet, ki nas individualno simbolizira. Je naša volja, kako se odzovemo, naše zavestno zavedanje, naša odločitev in izbira izraziti notranje namige. Sonce v KOZOROGU je povezano z izražanjem sončne energije skozi samodisciplino, odgovornostjo, potrpežljivostjo, osebne časti, previdnostjo, ambicioznostjo in trdim delom. Simbolika zimskega solsticija je v prehodu iz teme v svetlobo. V tem letnem času je naša energija bolj na dnu, Saturn kot vladar znamenja kozoroga nas energično spodbuja naj izražamo sebe bolj razsvetljeno, da delamo osebne premike v dejanjih. Zavedati se sebe, dvigovati svojo zavest in spuščati nezavedno, dobiti priložnost, da se zavedamo svoje sence, tiste, ki nezavedno usmerja naše vedenje. Ti darovi-dejanja, so tisto kar moramo delati-kozorog pri usmerjanju skozi našo ustvarjalno izražanje-Sonce. Tisto, kar ne služi več-negativno, je treba izločiti iz našega življenja-Saturn. Torej bomo z zimskim solsticijem rastli z novim zavedanjem. Osebni razvoj je stalni proces, velikokrat naše osupljivo razodetje, ki zahteva stalno moč vpogleda globlje v nas in našo zavest.

Torej, v tem svetem času zimskega solsticija, si vzemimo trenutek tudi zase. Prižgimo svečo v čast tega starodavnega procesa, ki teče skozi našo skupno preteklost. Veselimo se dni, ki prihajajo.

Merkur bo v svojem retrogradnem hodu v SOBOTO ponovno vstopil v strelca. Retrogradni Merkur v Strelcu nakazuje bolj filozofsko vizijo življenja v vseh pomenih besede in nas spodbuja k iskanju lastnih odgovorov v iskanju smisla vsakdana, nečesa, kar osmišlja naše življenje. Pred nami so lepi prazniki, razmislimo kaj osmišlja naša življenja.

Kako bomo za VIKEND?

Luna bo v biku in dvojčkih, bomo radoživi in veseli? Seveda bomo, še posebno v NEDELJO, ko bodo na adventnem vencu gorele vse štiri sveče in temu bo sledil Božič. Na mizi ne bo manjkalo dobrot, smrekca bo postavljena in pod njo darila. Ni lepšega časa, kot Božično praznično vzdušje. Bodite lepo, uživajte v družbi družine, prijateljev, hišnih ljubljenčkov in vseh, ki jih imate radi.

Srečen Božični čas vam želim astrologinja Irena Dolar.

O AVTORICI PRISPEVKA

Irena Dolar je diplomirana astrologinja, ki že 10 let profesionalno deluje kot astrologinja. Je tudi učiteljica astrologije na vseh stopnjah, ki vodijo do diplome.

Astrologinjo Ireno Dolar najdete na njenem Facebook profilu Astrologinja Irena Dolar.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Astro napoved
Morda te zanima tudi:

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.3 do 10.3.2024 (piše priznana astrologinja)

Ta teden nam bo padajoča Luna, z vsemi ostalimi planeti...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 11.12. do 17.12. (piše priznana astrologinja)

Ta predbožični teden dni bo astrološko zelo zanimiv, po...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.12. do 10.12. (piše priznana astrologinja)

Za vikend bo Luna prehajala strastnega škorpijona, zato...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 13. do 19. 11. (piše priznana astrologinja)

Prejšnji teden se je Saturn v znamenju rib obrnil direk...

Srečno zaljubljeni tudi po več letih zakonskega stanu? Kaj delajo uspešni pari?

Se vam zdi, da sta s partnerjem bolj sostanovalca kot p...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (6.5 - 12.5. 2024)?

Bolj kot v preteklem tednu boste zbrani in motivirani, ...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (29.4. - 5.5. 2024)?

Počutili se boste poklicane, da raziščete novo pot in s...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.