Ta nasvet je nekoliko nenavaden, a potrjeno deluje. Da bi hitro pozdravili anemijo, potrebujete jabolko in žeblje. Da, prav ste prebrali!
Operite domače jabolko in ga dobro obrišite. Nato vzemite nekaj čistih in novih žebljev, jih dobro razkužite še z alkoholom, osušite in zapičite v jabolko. Dovolj bo pet do sedem žebljev. Zapičite jih tako, da glavica še vedno gleda ven.
Tako pripravljeno jabolko naj stoji na kuhinjskem pultu čez noč, torej 12 ur.
Zjutraj odstranite vse žeblje in pojejte to jabolko. Lahko pojeste celega, lahko ga pretlačite, pojeste v jutranjem napitku, ki ga pripravljate, v smutiju, ki ga pripravljate. Vseeno, kako, le kuhati ali kako drugače toplotno ga ne smete obdelati. Mora biti surovo.
Žeblje, ki ste jih odstranili, zapičite v novo jabolko, torej ponovite ves postopek od začetka. Takšna jabolka si pripravljajte sedem dni.