Kava je lahko tudi lepotna pomočnica

Moj čas > Nega in lepota | piše: Uredništvo | 22.3.2024
Kava ni le odličen napitek, brez katerega si večina ne predstavlja jutra. Ste vedeli, da lahko s kavo odpravite celulit in iz nje izdelate celo odličen losjon za obraz?
Kavo lahko uporabite tudi v boju proti celulitu ali si z njeno pomočjo pomladite kožo in polepšate lase. (Foto: Freepik.com)
Kavo lahko uporabite tudi v boju proti celulitu ali si z njeno pomočjo pomladite kožo in polepšate lase. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kava vsebuje mnogo koristnih sestavin za kožo - sadno organsko kislino, masti, alkaloide, kalij, magnezij in železo. Kavno olje je bogato tudi z linolejsko kislino, ki je zelo močan antioksidant in zelo močan spodbujevalec imunskega sistema. Kava zato uspešno preprečuje staranje kože in jo naredi bolj elastično.

Predstavljamo vam nekaj receptov, kako jo lahko uporabite tudi za nego kože.

 

Osvežujoč losjon za obraz

Skuhajte močno turško kavo, ohlajeno precedite in vlijte v posodico za pripravo ledenih kock. Kavo zamrznite. Zamrznjeno kavno kocko lahko uporabite za nego obraza.

Nežno, v krožnih gibih masirajte obraz. Takšna »kavna masaža« bo spodbudila prekrvavitev in osvežila vašo kožo. Kavne kocke vam bodo še najbolj prijale v poletnih mesecih.

 PREBERITE TUDI: 7 načinov za uporabo ostankov kave

Za lepši videz kože

Skuhajte močno turško kavo in jo nekoliko ohladite. V mlačno vsako jutro potopite kosem vate in z njo narahlo zmasirajte obraz.

Koža bo postala bolj napeta in dobila bo nekoliko temnejši ton.

 

Maska proti gubam

Žlico ržene moke (ki je bogata z minerali in vitamini) zmešajte z močno in ohlajeno turško kavo. Naredite zmes, ki bo po gostoti podobna kremi. Dodajte jajčni rumenjak in dobro premešajte.

Masko nanesite na obraz, pustite delovati 15 minut, nato pa izperite z mlačno vodo in krpico.

 

Proti celulitu

Toplo mleto kavo razporedite na problematične dele telesa in ovijte s plastično folijo. Pustite delovati 15 do 20 minut, nato dobro izperite. Ponavljajte dvakrat tedensko, dokler se ne začnejo kazati rezultati.

Mleto kavo pa lahko vmešate tudi v gel za tuširanje in se z njim vsakih, ko stopite pod tuš, dobro zmasirate po predelih, kjer je viden celulit.

 PREBERITE TUDI: Kako pravilno shranjevati kavo, da bo ohranila aromo in okus?

Za lepši sijaj las

Ta kura je primerna za tiste, ki imajo temne lase. Skuhajte in ohladite močno turško kavo. Poškropite jo po laseh in pazljivo skrtačite. Lasje bodo dobili lep sijaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.