Kuhinjski triki, ki vam bodo prišli zelo prav

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 19.9.2023
Največkrat za težavo, ki nastane, obstaja lahka rešitev. In nič drugače ni v kuhinji. Kuhinjski triki, katere smo zbrali, so enostavni, pa vendar so nepoznani. Preberite jih in delite z ostalimi tudi vi!
	Leseno desko očistite s soljo in limono. (foto: Freepik.com)
Leseno desko očistite s soljo in limono. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kako odpreti pistacijo?
Vrečka okusne pistacije je drag priboljšek, zato se tisti, ki jo obožujemo in si jo včasih privoščimo, trudimo, da bi odprli vsako, tudi tiste, ki imajo le majceno odprtino. Največkrat si v ta namen polomimo nohte, poskušamo z zobmi. No, rešitev je povsem preprosta. Vzemite polovico lupine pistacije, vtaknite jo v odprtino druge pistacije, obrnite in pistacija bo odprta!

Jajčna lupinica
Se tudi vam večkrat zgodi, da ko odprete surovo jajce, vanj pade droben košček lupinice. In ko poskušate to odstraniti, se vam spretno izmika. Naslednjič zmočite prst pod vodo. Jajčna lupinica ne bo zbežala, odstranili jo boste lahko brez večjih težav.

Zažgan lonec? Nikar ga ne zavrzite.
Prav vsakemu se kdaj zgodi, da se jed prismodi. Včasih tudi tako močno, da na prvi pogled lonec ali ponev sodi samo še na odpad. Ampak, ni tako. Še vedno lahko svojo posodo rešite. Povsem preprosto. Zažgani del posode poškropite s sredstvom za čiščenje pečice, pustite nekaj časa (preberite navodila), nato očistite in lonec prekuhajte. Sredstva za čiščenje pečice so največkrat strupena, zato je pomembno, da po čiščenju v lonec nalijete vodo in jo nekaj minut prekuhavate na štedilniku. In lonec je rešen!

Kako kristalizirani med vrniti v tekoče stanje?
Povsem enostavno. V loncu zavrite vodo, jo odstavite in vanj za 15 minut potopite kozarec z medom. Kristalčki bodo izginili, med bo spet v tekočem stanju. Toda, pozor, voda ne sme biti prevroča, lahko ima največ 40 stopinj Celzija, da med ne izgubi hranljivih snovi.

Kako očistiti madeže na leseni deski in jo razkužiti?
Lesena deska se navadno v kuhinji uporablja za rezanje mesa, mesnin, sira, zelenjave. Na njej ostanejo madeži, težko jo očistimo, v pomivalni stroj ne sodi, ker lahko poči. Očistite in razkužite jo lahko povsem preprosto. Po njej natresite kuhinjsko sol, jo vtrite, nato pa pokapajte še z limoninim sokom in dobro zdrgnite z grobo gobico za posodo. Po čiščenju jo dobro operite.

Kako uporabiti prezrelo sadje?
Še vedno včasih ne najdemo druge rešitve, kot da prezrelo sadje vržemo na kompostnik. Da bi se temu izognili, lahko sadje, ki postaja prezrelo, enostavno narežete, olupite, če je potrebno, odstranite mesta, ki so že gnila, shranite v prozorne vrečke in zamrznite. Uporabite ga lahko za kompote ali sadne kolače.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.