Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem!

V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laškega potekal festival GuštFest. Ulice Laškega bodo preplavile kulinarične dobrote, ki jih bodo za vse "guštne" ljudi pripravljali JRE chefi, na čelu katerih bo Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor Laško in Laščan, ki sodi med prvo deseterico naj slovenskih chefov.
Guštfest bo ponovno potekal v Laškem.
Guštfest bo ponovno potekal v Laškem.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kulinarika bo letos vsekakor nosilna tema GuštFesta. Kar 5 vrhunskih slovenskih chefov, ki jih združuje naziv članstva v združenju JRE, bo v soboto, 11. junija, v Laškem kreiralo vsak svojo »ulično jed«, pri čemer bodo pri kreiranju jedi črpali sestavine iz vrha kulinarične piramide Laškega.

 

Udeležbo na letošnjem GuštFestu so že potrdili sledeči uveljavljeni JRE chefi:

Uroš ŠTEFELIN, Hiša Linhart, Radovljica,  Marko MAGAJNE, Galerija okusov, Petrovče, Jakob PINTAR, TaBar, Ljubljana, Filip BREZNIK, Hiša Raduha. In kakopak domačin Marko PAVČNIK, restavracija Pavus – Grad Tabor Laško.

 

 

V ospredju bo kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško in lokalne dobrote, poleg razvajanja brbončic na osrednjem JRE trgu (Aškerčev trg)  in raziskovanja bližnjih uličic in trgov starega mestnega jedra Laškega, ki se bodo zgolj na ta dan preimenovale v Medeno, Nostalgično, Sladko in »Ta kratko« ulico pa bo ta dan v ospredju druženje. Druženje s prijatelji, pomenkovanje z znanci, vse to, kar žlahtni naša življenja. Prijetno popoldne bomo zaokrožili z napevi legendarnih Beatlov v izvedbi  Help! The Beatles tribute Band in se strinjali - bilo je res »guštno«.

 

Guštfest obljublja odlično kulinariko in spontano druženje z znanci in prijatelji, obljublja pa tudi pestro dogajanje. Veseli smo, da bodo dogajanje obogatila številna društva, ki delujejo v Laškem, nekatera tudi širše. Z nami bo Zveza Možnar, ki bo s številnimi aktivnostmi obujala spomin na življenje nekoč, ter mnoga druga društva ter posamezniki, ki bodo prispevala svoj mozaik k pestrosti »guštnega« dogajanja.

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

 

Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško, o Guštfestu pravi takole: »Po dveh letih premora smo izjemno veseli, da se Guštfest vrača. Ostaja zvest kulinariki tako vrhunskih chefov, ki jih povezuje znak kakovosti JRE, kot tudi številnih drugih lokalnih ponudnikov, ki delujejo pod kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško. Seveda bo Guštfest tudi to pot začinjen s ščepom nostalgije, bo pa letos še več kot to. Povezoval se bo z mladimi in obudil otroško razigranost ter krepil sodelovalni duh. V dopoldanskem delu bo namreč potekal tradicionalni brezplačni otroški festival Pisani balon, ki ga že 11. leto organizira društvo Šmocl, od 15. ure dalje pa pozornost prevzamejo vrhunski slovenski JRE chefi in njihova ulična hrana, pri pripravi katerih bodo vključili tudi sestavine, ki sodijo v vrh kulinarične piramide Laškega, kot so pivo, med, zelišča in pregreta smetana.«

 

Kulinarični kupon za jedi, ki jih bodo ustvarili JRE chefi, si lahko pravočasno rezervirate na spletni strani gustfest.si ali kupite v TIC-u Laško. Njihovo število je namreč omejeno. In če boste na Guštfest prišli s plačilno kartico in gotovino, vas že sedaj opozorimo, da ima GuštFest svojo denarno valuto. Razlog več, da se podate na Guštfest in podrobnosti raziščete kar sami.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.