Juha je sestavljena iz česna, rdeče čebule in materine dušice. Pomaga proti virusom, proti gripi, prehladu, vnetim sinusom.
Eden močnejših naravnih antibiotikov je česen. Ta deluje tudi na nove vrste virusov in uspešno preprečuje razvoj bolezni. Raziskava, ki so jo naredili na univerzi Washington je pokazala, da je česen kar stokrat bolj učinkovit od dneh najpogostejših antibiotikov v boju proti boleznim.
Surov, zmečkan česen je najbolj učinkovit, ko ga zmečkate, sesekljate, se iz njega izloči snov, imenovana alicin, to je najmočnejši antioksidant na svetu. Ta znižuje nevarni holesterol, znižuje krvni tlak in topi krvne strdke.
Če imate radi česen, ga sesekljajte, zmešajte z žličko oljčnega olja in namažite na črni kruh. Takšen obrok je odličen za zdravje celega telesa.
Česnova juha, ki preprečuje številne bolezni je sestavljena iz petih glavic česna, to je okrog 50 strokov. Potrebujete še dve žlički masla, dve žlički oljčnega olja, dve večje sesekljane rdeče čebule, žličko sesekljane sveže materine dušice, jušne začimbe.
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija, odrežite vrhove česnovih strokov, polijte jih z oljčnim oljem in zavijte v aluminijasto folijo. Pecite okrog 90 minut.
V tem času segrejte oljčno olje in maslo, prepražite čebulo, dodajte zmečkan česen, ki ste ga prej pekli v pečici, nato dodajte sesekljano materino dušico. Nato dodajte liter in pol vode in sveže ali posušene začimbe za juho.
Kuhajte dobrih 10 minut, nato vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, da dobite kremasto juho. Solite in poprajte po okusu.