Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj račun, saj iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne mesne kanelone po dunajsko.
Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje
Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj račun. Čisto po dunajsko se jaz obnašam v svoji kuhinji.

Pripravljam samo za 4 osebe.


Testo za palačinke:
2 jajci
2 dcl mleka
1 dcl mineralne (kisle vode)
20 dkg gladke bele moke
sol
+ olje za peko


Najprej si pripravimo maso za palačinke. Vse sestavine (razen olja) damo skupaj in jih preprosto zmiksamo. Masa naj stoji. Mi bomo ta čas pripravili nadev.


Potrebujemo:
60 dkg mlete svinjine (perutnina, puranje ali mešano meso)
1 večja čebula
2 zrna česna
1+ 1/2 zvrhana žlica moke
1 do 1.5dcl mleka (tekoče smetane)
sol
poper
sveži petršilj
majaron
lovorjev list(in še kakšne začimbe po vašem okusu)


Na olju pražimo sesekljano čebulo...fino je malo več čebule.
Med praženjem dodamo meso in vedno mešamo, da se meso ne zgrudi v kepo.
Dodamo sesekljan česen, sol, lovorjev list, domači majaron, ki ga zmanemo med dlanmi in poper...premešamo.
Posipamo z gladko moko in nekoliko zalijemo z mlekom, premešamo. Nadev naj zavre.
Moka, mleko in meso se bodo povezali v mazavo gostljato maso, kar nam bo olajšalo mazanje na palačinke, da nadev ne bo razpadel, ko pa bomo prerezali ocvrt kanelon, mora ostati skupaj.


Spečemo tanke palačinke na par kapljicah olja (8 kom).


Pričnemo z nadevanjem palačink.
Žlico ali dve nadeva razmažemo na 3/4 palačinke, zapognemo robove ob obeh straneh ter robove premažemo s stepenim jajcem (ali beljakom), prav tako zaključek palačinke, da se bo lepo sprijela, ko jo nato zvijemo v kanelon.


Dunajsko spaniramo v moki, jajcih in drobtinah.
Delo je malo nerodno, a z voljo vse gre. Saj veste kaj pravi pregovor, tam kjer ne smrdi, tudi ne diši.
Kanelone ocvremo v globoki maščobi.
Cvreti ni potrebno dolgo, ker imamo nadev že termično obdelan, važen je zunanji del zaradi jajc.
Ocvrte kanelone odlagamo na papirnato serveto.


Za podlago pripravimo zeleno solato z rdečim radičem, z navadnim prelivom (malo olja, kisa, tekočega jogurta, soli... zmešamo).
Solato nadevamo na krožnik in jo pred postrežbo prelijemo s par žličkami preliva. Dodamo kanelon ali dva ter pridamo krhelj sveže limone.


Za paniranje bomo porabili:
2 do 3 jajca
10 dkg ostre moke
20 dkg drobtin
+ olje za cvrenje


Nasvet: nadev lahko naredimo tudi na drug način tako, da prepraženo meso ohladimo do mlačnega in namesto moke in mleka dodamo 2 do 3 jajca, ki prav tako povežejo sestavine med sabo.
Če ne marate preveč mastne hrane, kanelone naložite v medsebojni razdalji na peki papir v pekaču, jih prelijte z malo olja in specite v pečici do prave barve.


Če se vam ne da panirati, kanelone prav tako naložite v pekač, jih prelijte z bešamelom in zapecite v pečici.


Priloge h kanelonom so še: krompirjeva solata z majonezo, pire krompir, pomfri, francoska, omake kot so : tatarska, gobova, grahova, sirova, zelena solata v kombinaciji s paradižnikom in koruzo...., bogatašev krompir (kuhan topel krompir v kosih, z dodanim kuhanim korenčkom v kolobarjih, narezane kisle kumare...začinim z začimbami in povežem s kislo smetano).

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Omaka iz paradižnika s tremi sestavinami: italijanska skrivnost bogatega okusa

Ko pomislimo na italijansko kuhinjo, si mnogi najprej p...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.