Metka Klevišar: KAKO RAZUMEMO DEDIŠČINO?

Moj čas > Moje minutke | piše: Metka Klevišar | 4.10.2023
Skoraj vsak dan poslušam pritožbe, da je kdo premalo podedoval od staršev. Navadno se pritožujejo ljudje, ki imajo vsega dovolj
Kako razumemo dedovanje? (Foto: Freepik.com)
Kako razumemo dedovanje? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

In potem jim ni škoda dajati denar za odvetnike, ki naj bi jim pomagali še kaj dobiti.

Sama se z dediščino nisem nikoli ukvarjala. Starši sestri in meni niso zapustili nobene nepremičnine in drugega premoženja, ker ga niso imeli. Dali pa so nama veliko. Izšolali so naju in naučili so naju živeti. To je vredno več kot karkoli materialnega in tega tudi ne moreva izgubiti.

Težko razumem, da ljudem toliko pomenijo materialne stvari, da se zaradi tega potem tudi tožarijo. Bratje in sestre, ki so se prej dobro razumeli, so potem skregani zaradi dediščine. Za mnoge je dediščina morda dokaz, koga so starši imeli raje.

Zdravnica, publicistka, predavateljica in prevajalka Metka Klevišar kljub upokojitvi še dandanes ostaja aktivna, pomaga ljudem, se z njimi pogovarja in odgovarja na najtežja življenjska vprašanja. Pravi, da bi se o smrti morali bolj pogosto pogovarjati.

Vsak dan pa svoje prijatelje na družabnih omrežjih razveseljuje z življenjskimi mislimi, ki spodbudijo k razmišljanju o vsakdanu. Zgornjo smo za vas izbrali za današnji dan.

PREBERITE TUDI: Metka Klevišar: MUCA JI POLEPŠA ŽIVLJENJE

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Dedovanje Metka Klevišar Dediščina
Morda te zanima tudi:

Zaupanje v življenje: Kako ga povečati oziroma prebuditi?

Za sproščen odnos do življenja je nujno, da sprejmemo v...

IDEJE: Jesenske igre z vnuki

Preverite odlične ideje za jesenske igre z vnuki, ki bo...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

[Sobota, 27. 9.] Vabljeni k ogledu oddaje AH, TA LETA! na 1. programu TV Slovenija

Učimo se lahko vedno in povsod, kajti učenje niso samo ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.