NUMEROLOGIJA: Napoved za junij

Pa smo na polovici leta. Šlo je kot blisk, kajne? Slovensko ime rožnik označuje mesec, ko polja in travniki dehtijo od tisočerih rož. Tako raznolik pa bo tudi ta mesec. V sebi združuje barvitost, nežnost in željo, da se mladi listi dreves povzpnejo v višave, proti soncu. Dobili smo že prve sadove našega dela na vrtu ali pa, če smo vztrajni v iskanju, nam jih je dala narava. Obilje vsega….
Kaj prinaša junij? (foto: pexels.com)
Kaj prinaša junij? (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Juniju vlada število 8. Sestavljata ga števili 11 in 6. Kaj bo torej naša naloga v tem mesecu?
V številu 8 imamo velike sisteme, pravico, državo in lahko bi rekli, da so bile tudi volitve del tega. Na osebni ravni pa smo prišli na rob nekega dogajanja, kjer so se morali pokazati prvi rezultati naših prizadevanj in truda, ki smo ga vlagali v prejšnjih mesecih. Število 8 vedno prinese s seboj določene lekcije in ohranja ravnotežje v odnosih in našem delovanju. Dinamika partnerstev lahko povzroči občutljivost, napetosti ali pa novo strast. S številom 11 v ozadju, povečamo pričakovanja in ne zadovoljijo nas več razmerja, ki ne nosijo v sebi vizije in čustev. Včasih začutimo hrepenenje po starih časih in nenadoma odpadejo maske. Vprašati se moramo, če gre res za ljubezen ali si zgolj zatiskamo oči in je v ozadju samo želja po moči, občutek prevlade in igra korenčka in palice. Procesi v partnerstvu pa se lahko zbistrijo šele takrat, ko vsak nase pogleda z novimi očmi in se vpraša: »Kakšna je moja cena? Dobim toliko, kot vlagam? Je samo dajati dovolj?« Postavite mejo in se ne zadovoljite z manj, kot si zaslužite.

Se v poslu odločate nadaljevati ali boste vrgli puško v koruzo? Že iščete nove poti, ker ste nenadoma doumeli, da je prišel čas za spremembe? Junij nam nalaga dolžnost, da naredimo inventuro in potegnemo lekcijo, kaj smo delali prav in kaj nam nikakor ni steklo. Število 8 je razmislek o ravnotežju med poslovnim uspehom in neuspehom, med izgubo in dobičkom, med starim in novim, med strahom in pogumom, med previdnostjo in tveganjem. Kaj lahko v resnici izgubimo? Pogum, presojo, uspeh… Je kdo med vami na skrajni točki moči? Ste vlagali trud in rezultata ni? Nič čudnega. Treba je stisniti zobe, vklopiti vzdržljivost in samodisciplino in se vprašati, kaj so vaše sanje? Boste obupali? Nikakor…. Ni vse rožnato? Vsekakor…. V tem mesecu uporabimo energijo navdiha, strasti in razuma. Vsaka opravljena naloga nam prinese več moči in samozaupanja. Naredite si načrt, kajti število 8 je volja in moč, ki pride z načrtom. Opustite slabe navade in odlašanje, lotite se trdih orehov in delujte kot dobro streniran vojak, ko boste uvajali nove delovne navade.

Česa se moramo naučiti v tem mesecu? Vizije ne smemo zamenjati z iluzijo. Če vam kdo dopoveduje, da je v teh časih brez veze vztrajati, pomislite na vaše načrte in jih speljite do konca. Bodite navdušeni in se ne brezglavo ozirajte naokrog po tujem mnenju. Kaj je dobro zame? Kaj je dobro za druge? Potegnite se zase, če kdo ne upošteva vašega mnenja in potegnite črto okrog osebnega prostora. Ne more vsak hoditi po vaših cvetočih poljanah, kajne? Bodite energični, ko zastopate lastna stališča, podjetni, ko stopate na nove poti in samozavestni, ko predstavljate lastne vizije. V številu 8 ni oziranja nazaj in stopanja po ustaljenih poteh. Vsemu našemu delovanju se priključi ambicija, da bi uspeli. Napišite si na list papirja, kaj je za vas uspeh? Ne sanjarite o boljši prihodnosti, če vanjo ne vlagate energije že zdaj. Ste padli na nos? Pa kaj zato…. Konec je stokanja in izgovorov. Pač ni šlo drugače.

Kaj se lahko zgodi, ko sledimo energiji števila 8? Lahko vam rečejo, da ste nori? lahko vam rečejo, da ste sebični. Lahko vam rečejo, da ste nenadoma drugačni in vam gre samo za denar. Ne bodite negotovi in ne prepuščajte osebne moči v roke tistih, ki vam v preteklosti niso bili v nobeno pomoč in podporo. Zdaj je čas za prvi korak, tisti pravi, odločen in osvobojen dvomov vase. Vizije ni, če smo pohlevni in se neprestano prilagajamo. Uspeha ni, če imamo slabo samopodobo in smo se predali, ko smo naleteli na prve ovire.

Kaj nam prinese občutek zadovoljstva? Samozavest, pogum, sposobnost, da pustimo preteklost za sabo in gremo naprej. Postavite si cilje, kajti odlašanje je vedno znak, da nimate načrta in prioritet. Ravnotežje števila 8 pomeni, da ločimo naloge, ki jih moramo opraviti tudi po času in se ne ukvarjamo z malenkostmi, ki niso pomembne. Naredite seznam opravil. Postavite si časovne roke. Vsak dan naredite nekaj s tega seznama. Poznate pravilo 10/90? Zelo preprosto je. 10 % časa se na začetku ukvarjam z načrtom in ko začnem delovati po tem načrtu, prihranim 90 % časa. Imate načrt? Ne ohranjajte ga v glavi, kjer vsaka naslednja misel povozi prejšnjo. Število 8 imenujemo število obilja, ki pa ne pade z neba. Za tem se skriva načrt, doslednost in samodisciplina. Ko si zapišemo cilje, smo postali gospodarji časa, ker jih lahko kadarkoli potegnemo na plano in jih razporejamo. Če jih ohranjate v glavi, je to konfuzno vrtenje v krogih, raztresenost, ko ne veste, česa bi se lotili najprej.

Naj vas v tem mesecu podpre energija števila 8. Migajte, plešite, sodelujte z drugimi, izzivajte sami sebe, koliko zares zmorete. Potegnite nauk iz prejšnjih neuspehov. Stisnite zobe in si poiščite svoj prostor pod soncem! Postanite gospodar lastnega časa, da ne bo čas postal vaš gospodar. Vizija brez dobrega načrta je vedno samo izgubljanje energije.

Odenite se v razkošno rožnato barvo in si recite: »Tukaj sem!« Ko boste verjeli vase, bodo verjeli tudi drugi.

Pregovor za junij: »Vse svoje misli osredotočite na nalogo, ki jo trenutno opravljate. Sončni žarki, ki niso zbrani v eno točko, ne opečejo.« (A. Graham Bell)

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Metka Klevišar: NEKATERI NOČEJO PRIZNATI

To sploh ni tako redko. Nekdo slabo sliši, pa tega splo...

Osteoporoza: kako jo preprečiti in zdraviti?

NE! Osteoporoza NI bolezen. Dovolj imam tega, da ljudje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (29.4. - 5.5. 2024)?

Počutili se boste poklicane, da raziščete novo pot in s...

Zakaj moški ob upokojitvi izgubijo več kot ženske?

Raziskave so pokazale, da se moški bistveno težje prila...

TELOVADIMO: Kako lahko izboljšamo koordinacijo (+video z vajami)?

Z enostavnim testom preverite, kako dobra (ali slaba) j...

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.