Naredite sami: Jabolčni kis

Saj veste, da je tisto, kar je domače, tudi bolj zdravo in okusnejše. Če pa naredimo sami, pa toliko boljše!
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Na portalu LifePressMagazine.com smo našli super recept za pripravo domačega kisa. Povsem enostavno je.

Jabolčni kis, ki ga lahko uporabljate tako pri hrani, kot tudi za čiščenje stanovanja ali za obkladke, uporabite kar iz jabolčnih odpadkov, kot so olupki, ogrizki.

Potrebujete torej jabolčne ostanke, sladkor in vodo.

Najprej dajte v večji stekleni kozarec jabolčne ostanke, nato pa jih zalijte z vodo, v kateri ste stopili sladkor. Na liter vode uporabite dve žlici sladkorja. Sladkor stopite v vodi, šele nato prelijte čez jabolčne ostanke. Vodo nalijte do vrha oziroma, da popolnoma prekrije jabolka. Nato kozarec zaprite z bombažno krpico in elastiko. Pokrovčka ne smete dati, zmes mora imeti zrak in mora 'dihati'.

Kozarec postavite na temno in hladno, pustite štiri do šest tednov. Nato pa precedite v steklenico. Če se vam zdi, da jabolčni kis ni dovolj močan, mu dodajte še malce sladkorja, da spet fermentira.

Tako enostavno je!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Najboljši naravni piling, ki pomladi celo telo

Potrebujete le dve sestavini in sami lahko pripravite z...

Domača zdravila proti zobobolu

Če vas boli zob in ne morete takoj do zobozdravnika, si...

Imate težave s herpesom? Pomagajte si s česnom!

Ste vedeli, da lahko nadležni herpes zelo hitro odpravi...

Ali veste, kako lahko uporabite česnove olupke?

Morda niste vedeli, a tudi česnovi olupki so zdravilni ...

Naredite sami: Naravno razpršilo proti insektom

Pričenja se sezona insektov, teh bo spet polno v vašem ...

Pozor, to so živila, ki jih ne smete hraniti v hladilniku!

Ne spadajo vsa živila v hladilnik. Nekatera, ii ste jih...

Vitamini in prehranski dodatki, ki jih po 50. letu telo res potrebuje

Z leti se naše telo začne spreminjati – ne le navzven, ...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Kopriva, nepogrešljiva pri negi las

Ali ste vedeli, da je kopriva zares zdravilna tudi za n...

6 naravnih nasvetov za lajšanje glavobola

Če ste med tistimi, ki se vas pogosto loti glavobol, po...

Naravni pripravki za sklepe – kaj lahko naredite sami, brez zdravil

Z leti se sklepi pogosto oglasijo z bolečino, togostjo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.