Naredite sami: Jabolčni kis

Saj veste, da je tisto, kar je domače, tudi bolj zdravo in okusnejše. Če pa naredimo sami, pa toliko boljše!
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Sami lahko naredite domači jabolčni kis. (foto: FreeDigitalPhotos,net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Na portalu LifePressMagazine.com smo našli super recept za pripravo domačega kisa. Povsem enostavno je.

Jabolčni kis, ki ga lahko uporabljate tako pri hrani, kot tudi za čiščenje stanovanja ali za obkladke, uporabite kar iz jabolčnih odpadkov, kot so olupki, ogrizki.

Potrebujete torej jabolčne ostanke, sladkor in vodo.

Najprej dajte v večji stekleni kozarec jabolčne ostanke, nato pa jih zalijte z vodo, v kateri ste stopili sladkor. Na liter vode uporabite dve žlici sladkorja. Sladkor stopite v vodi, šele nato prelijte čez jabolčne ostanke. Vodo nalijte do vrha oziroma, da popolnoma prekrije jabolka. Nato kozarec zaprite z bombažno krpico in elastiko. Pokrovčka ne smete dati, zmes mora imeti zrak in mora 'dihati'.

Kozarec postavite na temno in hladno, pustite štiri do šest tednov. Nato pa precedite v steklenico. Če se vam zdi, da jabolčni kis ni dovolj močan, mu dodajte še malce sladkorja, da spet fermentira.

Tako enostavno je!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

S tem trikom se boste enostavno znebili vodnega kamna

Vodni kamen je eden tistih trdovratnih nadlog v gospodi...

Intervju: „Nobenega maratona in nobenih strogih diet“

Tokrat smo pod drobnogled vzeli hormonska neravnovesja....

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Odličen nasvet: Tako koristno lahko porabite stari kruh!

Nikar ga ne mecite stran, iz njega lahko pripravite zel...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletje na vrtu: Kaj lahko še vedno posadite avgusta?

Čeprav se poletje že nagiba v svojo drugo polovico, to ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Kako prepoznam lažna SMS-sporočila?

Lažna sporočila danes niso več le “pisma nigerijskega p...

Nakup psa: da ali ne?

Zgodi se tudi, da človek ostane sam. Partner umre ali o...

Imate ob sebi pravega prijatelja? To so lastnosti odličnega prijatelja

Če od koga, potem od pravega prijatelja pričakujemo, da...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.