Naredite sami: Najbolj okusno testo za domačo pico

Tudi vi kdaj pripravite pico? Vam testo vedno uspe? V prispevku boste našli recept, s katerim bo testo zares slastno!
	Testo za pico bo bolj hrustljavo in okusno, če mu boste dodali toplo pivo. (foto: Freepik.com)
Testo za pico bo bolj hrustljavo in okusno, če mu boste dodali toplo pivo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Najbrž ste tudi vi že slišali, da je ena izmed malih kuharskih skrivnosti tudi kuhanje s pivom. Tudi pri pici je tako. Če boste dodali pivo v testo, boste dobili najbolj okusno in hrustljavo pico. Tako trdijo italijanski kuharji.

Ko boste naslednjič pekli pico, jo pripravite po sledečemu receptu.
Potrebujete: 500 g moke, deciliter in pol mleka, dva decilitra piva, štiri žličke oljčnega olja, sol, kvas, sladkor.

Moko, sladkor, sol in oljčno olje dajte v posodo, v sredini naredite jamico, vanjo vlijte vzhajani kvas. Tega vzgajajte na toplem mleku.

Nato testu dodajte še malce pogreto pivo, naj bo toplo. Vse skupaj zmešajte in oblikujte v testo. Pustite vzhajati na toplem eno uro.

Ko bo testo nared, naoljite pekač in roke ter ga raztegnite. Testa za pico ne smete valjati, uporabiti morate roke. Ko bo testo pripravljeno, obložite pico po svojem okusu in specite.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

»Meni se to ne more zgoditi« – kako se zaščititi pred spletnimi prevarami

Oktober je mesec kibernetske varnosti, čas, ko se poseb...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.