Naredite sami: Naravni in dišeči mehčalec za perilo

Ni potrebno, da kupujete dragi mehčalec, ki je poln kemikalij in agresivnih sredstev, ki negativno vplivajo na vaše zdravje in dražijo kožo. Naredite sami naravni in dišeči mehčalec za perilo.
	Naredite sami dišeči mehčalec za perilo. (foto: Freepik.com)
Naredite sami dišeči mehčalec za perilo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ta recept za naravni mehčalec za perilo je namenjen vsem tistim, ki ne marate dragih in s kemikalijami narejenih mehčalcev. Komercialni mehčalci vsebujejo razne kemikalije, umetne dišave. Vsebujejo ftalate, fosfate in formaldehide, ki so zelo škodljivi za vaše zdravje in tudi za naravo. Domači naravni mehčalec, ki ga izdelate hitro, pa je prijazen do narave, do vaše kože in zdravja, primeren je tudi za vse, ki imajo težave z alergijami.

Potrebujete 100 g sode bikarbone, 1 ½ dl tople vode, 800 ml alkoholnega kisa, 20 kapljic eteričnega olja limone, sivke, pomaranče, evkaliptusa, smreke …

Postopek je sledeč:
Vzemite večjo plastično posodo, v njo zamešajte vodo, kis in sodo bikarbono. Zmes se bo penila, to je normalna reakcija. Ko se umiri, jo prelijte v plastično posodo ali steklenico s pokrovom. Dodajte še eterično olje, dobro zaprite in premešajte.

Pred vsako uporabo doma narejeni mehčalec za perilo dobro pretresite. Uporaba je enaka kupljenemu, približno štiri velike žlice na poln boben perila.

Če vas skrbi, da bi imeli perilo vonj po kisu, nikar. Tega zagotovo ne bo. Bo pa vaše perilo bolj mehko, čisto, sveže in dišeče. In kar je najbolj pomembno, vaš mehčalec bo brez kemikalij ter mnogo cenejši od kupljenega.

S takšnim mehčalcem pa bo tudi vaš pralni stroj dlje časa deloval, saj sestavine preprečujejo nalaganje vodnega kamna.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.