Nasvet: Kako porabiti pirhe?

Če imate še vedno poln hladilnik pirhov, jih ne zavrzite, zelo domiselno jih lahko uporabite in naredite enostavne in hitre specialitete za vašo družino in goste! Preberite nekaj nasvetov.
Kuhana jajca lahko porabite na različne načine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kuhana jajca lahko porabite na različne načine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi so pirhi trdno kuhana jajca, je prav, da jih hranite v hladilniku. In če so vam po velikonočni pojedini še ostali, jih lahko zelo domiselno porabite. Zbrali smo nekaj enostavnih receptov:

Solata s krompirjem in jajci
Potrebujete pet kuhanih krompirjev, dva do tri kuhana jajca, sesekljano čebulo, narezane kisle kumarice, feta sir, kis, oljčno olje, koščke šunke.

Kuhan in ohlajen krompir olupite in narežite na kolute. Olupite pirhe in jih narežite h krompirju, sesekljajte kisle kumarice, dodajte še na kocke narezan feta sir, sesekljano čebulo, zabelite z oljčnim oljem in kisom ter solite in poprajte po okusu. Če želite, lahko dodate tudi nekaj narezane šunke ali kuhane govedine in okusno kosilo je pripravljeno!

Pisana solata
Potrebujete tri kuhane krompirje, tri kuhana jajca, štiri žlice koruze iz konzerve, dve žlici graha iz konzerve, kuhano korenje, tri žlice majoneze, sol, poper.

Kuhan krompir narežite na kocke, prav tako na kocke narežite kuhano korenje in olupljena jajca. Vse sestavine dajte v skledo, dodajte še koruzo, grah in majonezo. Solite in poprajte po okusu in previdno zmešajte. Postavite v hladilnik, porabite v enem dnevu.

Pikantna jajčka
Potrebujete pest do osem jajc, 250 gramov feta sira, žličko pekoče mlete paprike, 1 dcl kisle smetane in rukolo.

Kuhana in olupljena jajčka previdno prepolovite po dolgem in jim previdno odstranite rumenjak. V skledi zmešajte rumenjake, feta sir, mleto papriko in kislo smetano ter dobro pretlačite z vilicami. Ko zmes postane kremasta, jo nadevajte nazaj v beljake. To lahko naredite z majhno žličko. Okrasite polnjena jajčka z rukolo.

Nadevan kruh z jajčki
Naredite testo za pico: vzhajajte kvas, nato ga zamešajte v moko, dodajte toplo vodo in žlico oljčnega olja, sol ter naredite testo, ki se ne prijema rok. Pustite vzhajati na toplem dobro uro. Medtem pripravite nadev.

Za nadev potrebujete štiri kuhana jajca, posušen paradižnik, mocarelo, baziliko, sir, pršut, panceto ali šunko.

Na kocke narežite olupljena jajca, šunko ali pršut, mocarelo, sir, paradižnik, dodajte še baziliko in zmešajte.

Razvaljajte testo, ga razporedite po namaščenem pekaču in po njem razporedite še nadev. Pecite v pečici pri 200 stopinjah, da se sir lepo stopi in zapeče.

Lahko pa testo razvaljate, ga nadevate in zvijete v dolgo štruco ter položite na pomazan pekač. Premažite z oljem in pecite na 200 stopinjah, da se lepo zapeče.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.