Nasvet: Kako porabiti pirhe?

Če imate še vedno poln hladilnik pirhov, jih ne zavrzite, zelo domiselno jih lahko uporabite in naredite enostavne in hitre specialitete za vašo družino in goste! Preberite nekaj nasvetov.
Kuhana jajca lahko porabite na različne načine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kuhana jajca lahko porabite na različne načine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi so pirhi trdno kuhana jajca, je prav, da jih hranite v hladilniku. In če so vam po velikonočni pojedini še ostali, jih lahko zelo domiselno porabite. Zbrali smo nekaj enostavnih receptov:

Solata s krompirjem in jajci
Potrebujete pet kuhanih krompirjev, dva do tri kuhana jajca, sesekljano čebulo, narezane kisle kumarice, feta sir, kis, oljčno olje, koščke šunke.

Kuhan in ohlajen krompir olupite in narežite na kolute. Olupite pirhe in jih narežite h krompirju, sesekljajte kisle kumarice, dodajte še na kocke narezan feta sir, sesekljano čebulo, zabelite z oljčnim oljem in kisom ter solite in poprajte po okusu. Če želite, lahko dodate tudi nekaj narezane šunke ali kuhane govedine in okusno kosilo je pripravljeno!

Pisana solata
Potrebujete tri kuhane krompirje, tri kuhana jajca, štiri žlice koruze iz konzerve, dve žlici graha iz konzerve, kuhano korenje, tri žlice majoneze, sol, poper.

Kuhan krompir narežite na kocke, prav tako na kocke narežite kuhano korenje in olupljena jajca. Vse sestavine dajte v skledo, dodajte še koruzo, grah in majonezo. Solite in poprajte po okusu in previdno zmešajte. Postavite v hladilnik, porabite v enem dnevu.

Pikantna jajčka
Potrebujete pest do osem jajc, 250 gramov feta sira, žličko pekoče mlete paprike, 1 dcl kisle smetane in rukolo.

Kuhana in olupljena jajčka previdno prepolovite po dolgem in jim previdno odstranite rumenjak. V skledi zmešajte rumenjake, feta sir, mleto papriko in kislo smetano ter dobro pretlačite z vilicami. Ko zmes postane kremasta, jo nadevajte nazaj v beljake. To lahko naredite z majhno žličko. Okrasite polnjena jajčka z rukolo.

Nadevan kruh z jajčki
Naredite testo za pico: vzhajajte kvas, nato ga zamešajte v moko, dodajte toplo vodo in žlico oljčnega olja, sol ter naredite testo, ki se ne prijema rok. Pustite vzhajati na toplem dobro uro. Medtem pripravite nadev.

Za nadev potrebujete štiri kuhana jajca, posušen paradižnik, mocarelo, baziliko, sir, pršut, panceto ali šunko.

Na kocke narežite olupljena jajca, šunko ali pršut, mocarelo, sir, paradižnik, dodajte še baziliko in zmešajte.

Razvaljajte testo, ga razporedite po namaščenem pekaču in po njem razporedite še nadev. Pecite v pečici pri 200 stopinjah, da se sir lepo stopi in zapeče.

Lahko pa testo razvaljate, ga nadevate in zvijete v dolgo štruco ter položite na pomazan pekač. Premažite z oljem in pecite na 200 stopinjah, da se lepo zapeče.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Kako pripraviti najbolj okusne piščančje jedi na žlico?

Piščančje jedi na žlico so okusne, krepke in verjetno b...

8 sobnih rastlin, ki bodo odlično uspevale v kuhinji

Želite svojo kuhinjo popestriti s sobnimi rastlinami, v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.