Ne zavrzite jih, saj zdravijo kosti, srce, ščitnico ...

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 30.4.2021
Vsebuje ogromno kalcija, preprečuje osteoporozo, krepi živčni sistem in mišice, izboljšuje rast las in nohtov, zdravi ščitnico, srce, krepi imunsko odpornost in še in še!
Jajčne lupine vsebujejo mnogo zdravilnega. (foto: freeimages.com)
Jajčne lupine vsebujejo mnogo zdravilnega. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ali ste vedeli, da jajčna lupina vsebuje kar 90- odstotkov kalcija? Ali ste vedeli, da lahko naše telo kalcij iz jajčne lupine z lahkoto absorbira in uporabi? Zato pripravite ta stari recept, ki vam bo hitro pomagal do boljšega zdravja in vas zaščitil pred osteoporozo!

Za zdravljenje ščitnice
Lupine osmih jajc skuhajte v vreli vodi, vrejo naj vsaj deset minut, nato jih posušite, zdrobite, prelijte s sokom dveh limon in pustite v hladilniku nekaj dni. Ko se lupine stopijo, precedite in zmešajte z litrom domačega žganja in kilogramom medu. Pustite sedem dni, da odstoji. Nato jejte po eno žličko dva do štirikrat na dan po obroku.

Za krepitev organizma in čiščenje krvi
Jajčne lupine štirih jajc skuhajte v vreli vodi, vrejo naj vsaj deset minut, nato jih osušite in zdrobite. Dajte v tri litre vode. Nato hranite v hladilniku do sedem dni. Kasneje zavrzite. Pijte precejeno po dva kozarca vsak dan, dodajte nekaj soka limone.



Za krepitev kosti, živčevja, las, nohtov, imunskega sistema
Jajčne lupine pred uporabo skuhamo v vreli vodi, vrejo naj vsaj deset minut. Nato lupine posušite in zmeljite v mlinčku za kavo v fin prah. Tega še dodatno precedite skozi drobno cedilo. Uporabljajte ta fini prah za uživanje. Dovolj je pol majhne žličke enkrat na dan, zamešane v kozarcu vode ali čaja.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.