Obudite nostalgične spomine z vsakim grižljajem Kekčevega kruha

Moje zdravje > Prehrana | piše: K. R. | 23.1.2025
Predstavljajte si kruh, ki združuje slovensko tradicijo, domačnost in nostalgičen okus – Kekčev kruh izpod peke. Ta novost na trgu vas ne bo očarala le s svojim polnim okusom, temveč tudi s svojo obliko, ki spominja na Kekčev značilni klobuk.
Privoščite si kruh, ki je nekaj posebnega – za vaše najlepše trenutke ob domači mizi.
Privoščite si kruh, ki je nekaj posebnega – za vaše najlepše trenutke ob domači mizi.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kekčev značilni stožčasti klobuk, s katerim je pogumno raziskoval planinske poti in brezskrbno premagoval vse ovire, je bil navdih za ime novega kruha, ki so ga pri Lesaffre Slovenija v sodelovanju s pekarno Geršak in trgovsko verigo Engrotuš ustvarili za vse ljubitelje tradicionalnih okusov. Pripravljen je iz bele pšenične moke s polnozrnato ajdo ter vzhajan s kvasom Fala, kar mu daje bogat, a nežen in nostalgičen okus.

Kruh, ki nima le nostalgičnega okusa, ampak tudi videz

Kekčev kruh izpod peke je kruh posebne oblike, ki spominja na Kekčevo tipično pokrivalo. Ročno je pripravljen v pekarni Geršak in nato pečen pod sačem stožčaste oblike. Tradicionalni kovinski »zvonec«, ki je v državah Balkana izredno cenjen način priprave kruha, omogoča enakomerno peko, pri kateri se kruh sprva kuha in nato zapeče. Rezultat je mehka in aromatična sredica, obdana z bogato rustikalno skorjo.

Skrivnost bogatega okusa

Kekčev kruh je edini kruh na slovenskem trgu, ki vsebuje s kamenim mlinom mleto polnozrnato ajdo. Ta da kruhu značilno aromatičnost in bogat okus. Edinstven pristop k peki pa ne zagotavlja le polnega okusa, temveč tudi podaljšano svežino kruha.

Kruh je ekskluzivno na voljo v trgovinah Tuš in Geršak.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kekčev kruh
Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Test: Se tudi vaša srčna črta na obeh dlaneh ujema?

Dajte skupaj dlani, rahlo jih upognite in preverite, če...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

KUHALNICA: Enostaven recept za veganske njoke

Veganski njoki so najbolj enostavni njoki kar sem jih k...

Pečen krompir po švedsko

Recept za tale poseben pečen krompir prihaja iz Švedske...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina tortica

Okusna in hitro pripravljena sladica bo popestrila vaš ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.