Pozor, nikar je ne grejte, postane strupena!

Zelo je zdravilna, našemu telesu prinaša mnogo koristnega. Ampak, če jo ponovno pogrejete, postane strupena!
Špinačna juha je zdrava, pogrevati pa je ne smete. (foto: freeimages.com)
Špinačna juha je zdrava, pogrevati pa je ne smete. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Špinača je zelo zdrava, je pa pomembno, da jo toplotno ob delamo le enkrat. Če jo ponovno segrevamo postane strupena.

Špinača vsebuje veliko vitaminov in mineralov, tudi folno kislino, lutein, zeaksantin in zaradi vseh hranilnih sestavin jo štejemo med zelo zdravilno zelenjavo.

Nikoli pa se je ne sme pogrevati. Če pripravljate špinačo in ta od obroka ostane, boste največ dobrega naredili, če jo boste dali na kompost.

Zakaj?
Ker špinača vsebuje nitrate. Ti se zaradi delovanja mikroorganizmov in segrevanja spremenijo v nitrite in nitrozamine, ki pa so zelo škodljivi za naše zdravje. Dokazano je, da povzročajo raka.

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da špinačo jeste surovo, ali pa jo toplotno zelo malo obdelate.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.