Pozor, nikar jih ne jejte, povzročajo štiri vrste raka!

Svetovna zdravstvena organizacija svari, da če jih jeste, takoj prenehajte, saj povzročajo kar štiri vrste raka!
Hrenovke povzročajo štiri vrste raka. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Hrenovke povzročajo štiri vrste raka. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Študije so dokazale, kako predelani mesni izdelki škodujejo zdravju. Mednje zagotovo spadajo tudi hrenovke, pred katerimi svari tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Povzročale naj bi kar štiri vrste raka.

Danes je izdelava hrenovk drugačna kot je bila nekoč. Proizvajalce predelanih mesnih izdelkov zanima zaslužek, zato v živila dodajajo poceni sestavine, ki so sicer dovoljene, a zdravju škodljive. Tako je hrenovka danes po veliki večini sestavljena iz ostankov, kože, krempljev, glav, maščobe in dodatka soli, emulgatorjev, sladkorja, koruznega škroba, ojačevalcev okusa, raznih barvil in podobnih strupenih aditivov, ki povzročajo bolezni.

Nekatere študije dokazujejo, da so hrenovke prav tako škodljive kot kajenje, povzročajo lahko številne hude bolezni, med njimi kar štiri vrste raka. Nitrati in nitriti, ki jih hrenovke vsebujejo, so zdravju izjemno škodljivi.

Ameriški inštitut za preučevanje rakavih bolezni in Svetovna zdravstvena organizacija opozarjata, da hrenovke lahko povzročijo raka na želodcu, na trebušni slinavki, na črevesju ali mehurju.

Če jih jeste, nikar. Črtajte jih z jedilnika.

V posnetku si poglejte, kako izdelujejo hrenovke. Vir posnetka je You Tube, posnetek je v angleškem jeziku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.