Pozor, nikar jih ne jejte, povzročajo štiri vrste raka!

Svetovna zdravstvena organizacija svari, da če jih jeste, takoj prenehajte, saj povzročajo kar štiri vrste raka!
Hrenovke povzročajo štiri vrste raka. (Vir: Freepik.com)
Hrenovke povzročajo štiri vrste raka. (Vir: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Študije so dokazale, kako predelani mesni izdelki škodujejo zdravju. Mednje zagotovo spadajo tudi hrenovke, pred katerimi svari tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Povzročale naj bi kar štiri vrste raka.

Danes je izdelava hrenovk drugačna kot je bila nekoč. Proizvajalce predelanih mesnih izdelkov zanima zaslužek, zato v živila dodajajo poceni sestavine, ki so sicer dovoljene, a zdravju škodljive. Tako je hrenovka danes po veliki večini sestavljena iz ostankov, kože, krempljev, glav, maščobe in dodatka soli, emulgatorjev, sladkorja, koruznega škroba, ojačevalcev okusa, raznih barvil in podobnih strupenih aditivov, ki povzročajo bolezni.

Preberite tudi: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Nekatere študije dokazujejo, da so hrenovke prav tako škodljive kot kajenje, povzročajo lahko številne hude bolezni, med njimi kar štiri vrste raka. Nitrati in nitriti, ki jih hrenovke vsebujejo, so zdravju izjemno škodljivi.

Ameriški inštitut za preučevanje rakavih bolezni in Svetovna zdravstvena organizacija opozarjata, da hrenovke lahko povzročijo raka na želodcu, na trebušni slinavki, na črevesju ali mehurju.

Če jih jeste, nikar. Črtajte jih z jedilnika.
 
Preberite tudi: Zakaj je rafinirano kuhinjsko sol dobro zamenjati za himalajsko?

V posnetku si poglejte, kako izdelujejo hrenovke. Vir posnetka je You Tube, posnetek je v angleškem jeziku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...

Slastna solata za hujšanje, ki vas zares nasiti – brez praznih kalorij

Ko slišimo besedo solata, pogosto pomislimo na skledo z...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.