Pozor, nikar jih ne jejte, povzročajo štiri vrste raka!

Svetovna zdravstvena organizacija svari, da če jih jeste, takoj prenehajte, saj povzročajo kar štiri vrste raka!
Hrenovke povzročajo štiri vrste raka. (Vir: Freepik.com)
Hrenovke povzročajo štiri vrste raka. (Vir: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Študije so dokazale, kako predelani mesni izdelki škodujejo zdravju. Mednje zagotovo spadajo tudi hrenovke, pred katerimi svari tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Povzročale naj bi kar štiri vrste raka.

Danes je izdelava hrenovk drugačna kot je bila nekoč. Proizvajalce predelanih mesnih izdelkov zanima zaslužek, zato v živila dodajajo poceni sestavine, ki so sicer dovoljene, a zdravju škodljive. Tako je hrenovka danes po veliki večini sestavljena iz ostankov, kože, krempljev, glav, maščobe in dodatka soli, emulgatorjev, sladkorja, koruznega škroba, ojačevalcev okusa, raznih barvil in podobnih strupenih aditivov, ki povzročajo bolezni.

Preberite tudi: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Nekatere študije dokazujejo, da so hrenovke prav tako škodljive kot kajenje, povzročajo lahko številne hude bolezni, med njimi kar štiri vrste raka. Nitrati in nitriti, ki jih hrenovke vsebujejo, so zdravju izjemno škodljivi.

Ameriški inštitut za preučevanje rakavih bolezni in Svetovna zdravstvena organizacija opozarjata, da hrenovke lahko povzročijo raka na želodcu, na trebušni slinavki, na črevesju ali mehurju.

Če jih jeste, nikar. Črtajte jih z jedilnika.
 
Preberite tudi: Zakaj je rafinirano kuhinjsko sol dobro zamenjati za himalajsko?

V posnetku si poglejte, kako izdelujejo hrenovke. Vir posnetka je You Tube, posnetek je v angleškem jeziku.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...

Naravna rastlina, ki pomaga lajšati simptome menopavze in dviga libido

Če se spopadate z nadležnimi simptomi menopavze in nizk...

5 najbolj zdravih probiotikov, ki bi jih morali uživati redno

Probiotiki so nujno potrebni za zdravje črevesja. Z nji...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.