Pozor, nikar ne jejte več te hrane, škodljiva je za vaše zdravje ...

V prispevku boste našli seznam živil, ki se jim je najbolje kar ogniti, saj so zelo škodljiva za zdravje in pospešujejo staranje celega telesa.
Za zajtrk pripravite doma iztisnjeni sadni sok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Za zajtrk pripravite doma iztisnjeni sadni sok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za zdravo prehrano so izbrali štiri vrste živil, za katere svetujejo, da se jim ognete ali jih jeste čim manjkrat.

Mafini
Mnogo ljudi si za zajtrk privoščijo ob jutranji kavici prav mafine ali ostala sladka peciva. Ampak, ta navada vas lahko zelo drago stane in naredi veliko škode zdravju. Ta peciva namreč vsebujejo veliko sladkorja in nasičenih maščob, ki pa so mašilo za naše telo, načenjajo zdravje in povzročajo slabše počutje.

Juhe iz vrečk
Juhe iz vrečk so zelo enostavna jed, ampak v sebi skrivajo veliko strupa. Če imate težav z jetri ali ledvicami, vam bo zdravnik najprej prepovedal prav to živilo.

Instant juhe vsebujejo mnogo strupenih aditivov, v njih je ogromno natrija, ojačevalcev okusa, vonja. Zelo negativno vplivajo na celo telo, povzročajo zadrževanje odvečne vode, uničujejo jetra in ledvice.

Kupljeni sadni sokovi
Morda si za zajtrk večkrat privoščite kozarec kupljenega sadnega soka. Nikar. Pripravite ga raje sami, saj kupljeni sadni sokovi vsebujejo zelo veliko sladkorja.

Ocvrta hrana
Mastna in ocvrta hrana je pogosto zelo priljubljena, ampak takšna hitra hrana je tudi zelo škodljiva. Vsebuje trans maščobe, soli, sladkorje in povzroča debelost, okvare srca, prehitro staranje. Zato naj bo na vašem jedilniku čim manjkrat.

Sodelujte in osvojite super robotski sesalnik! Kliknite tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.