Preprost trik, s katerim bodo vaše rože rasle še hitreje

Moj čas > Kultura in ustvarjanje | piše: K. J. | 16.9.2020
Ta zares preprost nasvet bo pospešil rast in cvetenje lončnic, pa tudi vašega balkonskega cvetja in grmovnic. Morate preizkusiti, navdušeni boste!
Bananin olupek je odlično gnojilo za vse vrste rož. (foto: pixabay.com)
Bananin olupek je odlično gnojilo za vse vrste rož. (foto: pixabay.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pogosto je tako, da so najbolj učinkovite stvari prav tiste, ki so tudi najbolj enostavne. Ta super trik ni nič novega, poznan je že dolgo časa. Gre pa se za bananin olupek. Ta je izredno hranljiv in rastline ga imajo zelo rade.

Bananin olupek pospeši tako rast kot tudi cvetenje rož. Spomnite se nanj takrat, ko boste rastline presajali ali sadili na novo. V lonček ali jamo dajte še bananin olupek, ki je zares odlično naravno gnojilo.

Zakaj je bananin olupek tako učinkovit?
Vsebuje kalcij, fosfor, magnezij in kalij. Vsi ti minerali pa odlično vplivajo tudi na rast rastlin.

Kalij pomaga, da se rastlina okrepi in postane odpornejša na škodljivce. Še posebej priporočljiv je kalij za rast praproti. Kalcij je najpomembnejši mineral v zemlji, omogoča, da ta dobi dovolj kisika. Fosfor pozitivno vpliva na rast sadnega drevja in cvetočih rož.

Gnojilo iz bananinega olupka
Shranite nekaj bananinih olupkov in jih dajte na papir ter postavite na senčno in vetrovno mesto. Počakajte, da se posušijo, s tem bodo počrneli. Nato suhe olupke lahko natrgate ali pa kar zmeljete. Zmlete olupke mešajte z vodo, s katero boste zalivali rože in jih gnojite enkrat tedensko.

Če boste olupek natrgali, mu pred gnojenjem dodajte deciliter vode, zmešajte dobro s paličnim mešalnikom in dolijte med vodo, s katero boste zalili rože.

Gnojilo lahko uporabljate za vse vrste rožic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kaj se zgodi, če popijete vodo z medom na prazen želodec?

Vsi dobro vemo, da je voda zelo zdravilna. Kaj pa se zg...

Praktični napotki, kako v praksi uveljaviti pravico do dolgotrajne oskrbe

Ko življenje postane nekoliko težje – bodisi zaradi sta...

Kako nastaviti, da vaše slike ne bodo javne – v treh preprostih korakih

Fotografije s praznovanj, izletov in družinskih trenutk...

Kupujem/prodajam na Bolhi ali Marketplaceu: kako prepoznam prevaranta?

Gospa Marija iz Celja je želela prek spleta prodati sta...

Kako se pogovarjati z ljubljeno osebo, ki ima demenco

Komunikacija z osebami, ki živijo z demenco, je lahko z...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.