Previdno, lahko je zelo škodljiva za zdravje!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 9.11.2014
Imate radi tuno iz konzerve? Jo pogosto jeste? V prispevku boste odkrili, zakaj ni dobro, da jo jeste pogosto, saj lahko vsebuje snovi, ki so za naše telo zelo strupene!
Konzerva tune lahko vsebuje veliko težkih kovin. (foto: www.freeimages.som)
Konzerva tune lahko vsebuje veliko težkih kovin. (foto: www.freeimages.som)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ameriški raziskovalci so pod drobnogled postavili tuno iz konzerve in ugotovili, da je prekomerno uživanje te jedi lahko za naše zdravje zelo škodljivo, saj vsebuje živo srebro in druge težke kovine.

Tuna je riba, ki preplava veliko področje, na svoji poti pa uživa strupene in težke kovine, ki jih vsebuje morje zaradi onesnaženosti iz leta v leto več. Ko tuno konzervirajo, se živo srebro, ki je v njej še vedno ohrani in zato ga vnašamo v organizem, kar pa je lahko zelo škodljivo.

Če uživate veliko tunine iz konzerve, lahko s tem povečate riziko za pridobivanje odvečnih kilogramov, poslabša se lahko vaša imunska odpornost organizma.

Raziskava je pokazala, da je lahko v 100 gramih konzervirane tunine kar 10 do 45 mg živega srebra, v sveži tunini pa je lahko količina tudi dvakrat višja. Da bi se ognili težavam, kot so neurejena prebava in zaprtost, izguba spomina, izčrpanost, strokovnjaki svetujejo, da tunino uživate v majhnih količinah in redkeje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.