Ali ste vedeli, da koruza vsebuje veliko vitamina B in C, folne kisline, bogata je s fosforjem, kalijem in magnezijem. Še bolj zdrava pa je, če jo obdelamo toplotno, saj se s kuhanjem ali pečenjem sproščajo molekule, ki ščitijo organizem pred slabimi učinki prostih radikalov.
Koruza je bogata z vlakninami, te uravnavajo raven holesterola v krvi. Poleg tega pa to zdravo živilo ščiti pred nastankom rakavih obolenj, pred boleznimi srca in ožilja, zmanjšuje tudi možnost za nastanek alzheimerjeve bolezni. Strokovnjaki pa jo priporočajo tudi vsem, ki si želijo shujšati ali želijo uravnati raven sladkorja v krvi.
Čaj iz koruznih laskov
Zelo zdravilen je tudi čaj, ki ga pripravimo iz koruznih laskov. Ta zdravi mehur, jajčnike, pomaga pri boleznih srca in ožilja, lajša revmo, edeme, izboljšuje delovanje jeter in pospešuje krvni obtok.
Čaj lahko pripravimo tako, da čajno žličko posušenih koruznih laskov prelijemo s tremi decilitri vrele vode. Kuhamo še nekaj minut, nato ohladimo in pijemo trikrat dnevno po eno skodelico.