Zelje
Zelje je zelo zdravo živilo. Hranite ga lahko tudi več tednov, za kar je zaslužna majhna vsebnost etilena, ki povzroča zorenje. Surovo zelje shranjujte v hladilniku v plastični vrečki.
Čebula
Čebulo lahko hranite več tednov. Redno jo pregledujte in odstranite gnile. Hranite jo v temnem, suhem in hladnem prostoru.
Krompir
Krompir je odlično živilo za skladiščenje. Dolgo zadržuje vodo in ostaja sveže. Hranite ga v suhem in temnem prostoru, nikakor pa ne zraven čebule. Če boste ti dve živili hranili skupaj, se bosta hitreje pokvarili.
Če boste krompir shranjevali pri nižji temperaturi od 4 stopinj C, se bo škrob pričel sprteminjati v sladkor in krompir bo dobil sladek okus.
Zraven krompirja shranjujte tudi jabolka. Pri zorenju teh se sprošča etilen, ki zavira kalitev pri krompirju.
Rdeča pesa
Rdečo peso lahko hranite dva tedna. imejte jo v hladilniku. Ker ni občutljiva na etilen, jo lahko hranite zraven ostale zelenjave. Da bo obstala dlje časa, ji porežite liste in hranite v plastični vrečki.
Česen
Česen lahko hranite več tednov, če ga imate v hladnem in suhem prostoru. Ker potrebuje zrak, ga imejte v zračni vrečki, še najbolje v mrežici ali pa spletenega v kito. Ko enkrat načnete glavico česna, ga hranite v hladilniku in uporabite v tednu dni.
Paprike
Najdlje zdržijo zelene paprike. Shranjujte jih v hladilniku. Ko kupujete paprike, dobro preglejte vsako posebej, da ni gnila. Kupite takšne, ki so lepo napete in polne.