Umivanje zob takoj po jedi
Če je še do nedavnega veljalo, da je potrebno zobe ščetkati po vsaki jedi, pa sedaj profesor iz univerze Ceara svetuje, da počakate vsaj 30 minut, da slina nevtralizira kisline. Takoj po jedi lahko usta in zobe sperete z vodo, s ščetkanjem pa malce počakajte. Sploh, če ste jedli ali pili nekaj kislega, kot je sadni sok, sadje, vino. Če bi zobe ščetkali takoj, bi lahko poškodovali zobno sklenino.
Sušenje perila v stanovanju
Oprano perilo je na pogled čisto, vseeno pa vsebuje še polno detergentov, s katerimi ste ga oprali. Poleg tega pa s sušenjem perila v stanovanju dvigujete vlažnost v zraku, kar lahko povzroči nastanek glivic in plesni. Strokovnjaki so ugotovili, da če sušite perilo v prostorih, kjer bivate, imate za kar 25 odstotkov večjo možnost, da s tem tvegate razvoj bakterije, ki povzroča infekcijo pljuč in slabša odpornost organizma.
Ocvrta hrana in hladilnik
Ste vedeli, da pečen toast, čips, pomrit in ostala hrana, ki vsebuje ogljikove hidrate, vsebujejo tudi sladkor in aminokisline, ki se imenujejo asparagin. Pri visokih temperaturah, ko to hrano pečete ali cvrete, se ustvarja akrilamid, ki je povezan z nekaterimi vrstami raka. Še posebej zaskrbljujoča hrana sta čips in pomfirt ter podobni izdelki, ki se pred cvrtjem hranijo v hladilniku ali zamrzovalniku. Nizke temperature namreč pretvarjajo višek škroba v sladkor, s tem pa se povečuje tudi vsebnost rakotvornih snovi.
Strokovnjaki svetujejo, da se izogibate hrane, ki je zmrznjena in še taka toplotno obdelana s pečenjem ali cvrtjem.