Tudi vas mučijo vetrovi? Preverite, kaj vam telo sporoča!

Vetrove imamo vsi. Nekateri več drugi manj. Kaj želi telo s tem sporočiti, kako jih odpraviti oziroma zmanjšati? Zakaj do njih prihaja?
	Vetrovi nastajajo zaradi različnih dejavnikov. (foto: Freepik.com)
Vetrovi nastajajo zaradi različnih dejavnikov. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bakterije
Bakterije povzročajo fermentacijo, razgrajujejo hrano, ki smo jo pojedli. Ta proces se začne že v želodcu in nadaljuje v debelem črevesju. Včasih pa se zaustavlja v tankem črevesju in zato prihaja do vetrov. Vzrok je lahko viroza ali prehrana. Če občutimo tudi napihnjenost in težo v želodcu, potem do vetrov lahko prihaja zaradi hrane. Izogibati se moramo avokada, sliv, fižola in leče, čebule, česna. Vse to so živila, ki povzročajo vetrove.

Prehitro jemo
Če jemo prehitro, s tem pogoltnemo tudi večjo količino zraka. Zrak, ki se v želodcu pomeša s hrano, povzroča napihnjenost in posledično prihaja do vetrov. Več zraka ko pojemo skupaj s hrano, več je vetrov.

Intoleranca na hrano
Če brez težav jemo mleko, mlečne izdelke, se to lahko z leti spremeni. Telo lahko s časom postane intolerantno na laktozo, kar pomeni, da težje prebavljamo mleko, mlečne proizvode in zaradi tega prihaja do napihnjenosti, krčev in vetrov.

Neredna prebava
Če imamo neredno prebavo, na ta način v telesu ostajajo ostanki hrane. Če je ta predolgo v črevesju, pričnejo bakterije z razkrajanjem, kar povzroča vse več vetrov.
Težave s prebavo lahko omilimo tako, da pijemo veliko tekočine, se gibamo in uživamo veliko surove hrane.

Težka hrana in gazirane pijače
Tudi težko prebavljiva hrana, kot je ocvrta hrana, sladka, slana, mastna, lahko povzroča vetrove. Prav tako so krivec zanje tudi gazirane pijače. Zato je prav, da se naštetega poskušamo čim bolj izogibati.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Najboljši seks se prične šele po ...

.. 50. letu, menijo strokovnjaki. Saj so ravno ta leta...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Preverite, ali ste med srečnimi nagrajenci septembrske nagradne igre

Preverite, komu se je sreča nasmehnila tokrat.

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (20. - 26. 10. 2025)?

V prvem delu tedna se bo Sonce nahajalo v znamenju teht...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.