Volnene štručke z ocvirki

Približuje se Velika noč, zato vam ponujamo odlične recepte Fala slonček za velikonočne dobrote. Tokrat so to volnene štručke z ocvirki.
Recept za odlične volnene štručke.
Recept za odlične volnene štručke.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
½ kocke svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala
1 vrečka kislega testa Fala
700 g moke
250 ml sladke smetane
170 g mleka
30 g sladkorja
2 jajci
5 žlic olja
2 mali žlički soli

 

Nadev:
Približno ¼ l ocvirkov
Jajce za premaz

 

Priprava:

Moki primešamo kislo testo Fala, kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na osem ali več delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem jih razvaljamo na podolgovat pravokotnik. S pekovsko lopatko za razdeljevanje testa razrežemo dobro polovico testa na tanke trakove. Na nerazrezani del testa pa razporedimo ocvirke. Zavihamo robove, da nadev ne bi stekel ven in zvijemo v zvitek od nadevane strani proti strani, ki smo jo razrezali na trakove, tako da dobimo zvitke, ki so zaradi razrezanega dela podobni klobčiču volne. Zložimo jih na pekač, pri tem jih malenkost ukrivimo, kot bi naredili kifeljčke. Volnene štručke pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajane štručke premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo ga približno 15 – 20 minut na 190 °C, da se lepo obarvajo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.