Zdravi in krepi ledvice, ščiti pred infekcijami, zdravi revmo ...

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 24.10.2017
Zdravilni čaj vsebuje polno vitamina C, ščiti tudi pred gripo in prehladom, krepi imunski sistem.
Šipkov čaj je poln vitamina C. (foto: pexels.com)
Šipkov čaj je poln vitamina C. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že mnogo let je šipek poznan kot zdravilen plod, ki ga največkrat uporabljamo kot topel napitek, torej čaj. Nove raziskave pa so pokazale, kako zelo koristen je.  Poleg mnogih dobrih lastnosti boste z njim uspešno znižali previsok krvni tlak in krepili srce.

Šipek so nekoč nabirali že naši predniki, ga kuhali v čaju, iz njega pa znali izdelati tudi zelo okusno in zdravilno marmelado. Vedeli so, da je zdravilen, da vsebuje veliko vitamina C, ta pa uspešno ščiti pred gripo in prehladom ter krepi imunski sistem.

Poleg tega pa je odličen tudi kot pomoč pri hujšanju, saj pomaga odvajati odvečno vodo iz telesa, pomaga pri hitrejši izgubi odvečnih kilogramov ter čisti in krepi ledvice.

Nove raziskave so dokazale tudi, da lahko šipek zdravi oziroma lajša bolečine in težave pri artritisu. Prav tako pomaga pri hudi driski, napihnjenosti, krepi črevesje.

Priporoča se ga tudi ljudem, ki imajo težave s peskom ali ledvičnimi kamni.

Zaradi kiselkastega okusa je blagodejen tudi ob povišani telesni temperaturi, zdravi revmo.

Šipkova marmelada je polna vitamina C, zato je odlična še posebej v zimskem času.

Več kot dovolj razlogov, da si že danes pripravite šipkov čaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.