Pripravite si tudi začimbe, ki so nepogrešljive v naši kuhinji. V prelepih steklenih lončkih z lično nalepko bodo pravi okras na vaših policah, pa še vaše bodo in jedi bodo okusne veliko bolj, kot če jih kupujete. Če letošnjo pomlad niste nasadili dovolj začimbnic, vam priporočam za naslednje leto, da si pripravite plan in seveda malo prostora. Prostor naj bo na soncu, pognojeno ne rabi biti v veliki količini, tako da vsi, ki imate vrtove, si to lahko pripravite. Na koncu boste ugotovili, da kupite samo sol, vse ostalo lahko pridelate doma. In vam garantiram, da bo vaše veselje nepopisno, pripravljene jedi pa tudi.
Seveda nekateri to že sedaj počnete in bravo za vas, nekateri pa še potrebujete malo vzpodbude in zanimanja. Ampak ko enkrat začneš, te ne ustavi več. Ko greš okrog začimb in zelišč, jih malo potipaš, ko zaznaš njihov vonj, je to nepopisen občutek.
Torej, ko bo dan za cvet si pripravite primeren prostor za sušenje, naberite rastline, jih lepo razporedite in jih sušite. Večkrat jih obračajte, da se lepo in enakomerno posušijo, če nimate sušilnika ali drugih pripomočkov. Ko so resnično suhe, jih pospravite v kozarčke, opremite z nalepkami in uživajte pri tem. To ima veliko korist.
Saj veste kajne, da rastline zaznajo našo energijo in se temu prilagajajo, zato bodite takrat še posebno mirni, sproščeni in odprite srce, tako boste dobili od njih največ kar je možno. Poizkusite sami.
Tudi jaz sem izvajala razne poizkuse in nabirala ob neugodnih dnevih in potem primerjala z zelišči, ki so bila nabrana v najboljših dnevih in vam polagam na srce, da se je vredno potruditi. Čaj je bil neverjetno drugega okusa, kot bi bilo čisto drugačno zelišče.
Skratka, uživajte v kreiranju in si privoščite lepe in ugodne dneve tudi vi.
Še več zanimivega vam Irma ponuja tukaj.