Bi jedli tri leta staro pico?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 18.2.2014
Bi jedli slastno in obloženo pico, katere rok trajanja bi bil kar tri leta? Verjeli ali ne, tudi takšna obstaja. Preberite v prispevku in se čudite!
Bi jedli pico, ki ima rok trajanja tri leta? (foto: www.123rf.com)
Bi jedli pico, ki ima rok trajanja tri leta? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ameriški vojaki so »krivci«, da so znanstveniki iznašli pico, ki ima rok trajanja kar tri leta. Zaželeli so si jo namreč pri opravljanju svojega dela, ki včasih zahteva, da dolgo časa ne morejo do restavracije.

Ker je večina izmed njih na prvo mesto priljubljene hrane postavilo pico, so se znanstveniki lotili naloge. Uspeli so jo narediti, nekaj težav so imeli le s tem, kako preprečiti, da bi vlaka, ki je v nadevu, omehčala skorjo in jo tako naredila manj okusno.

Uspelo jim je tako, da so dodali siru in omaki sestavine, ki to vlago uspešno preprečujejo in pripravili pakirano pico.

Takšno pico lahko sedaj dobijo vojaki na terenih med suhimi obroki, v paketih, ki zdržijo tudi po več let. Pica je sicer hladna, toda znanstveniki zatrjujejo, da zato nič manj okusna od pravkar pečene.

Bi jo jedli?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.