Bidermajer

Bralka portala MojaLeta.si Živka Komac nam je poslala lepo pesem. Preberite, kako in kje je dobila navdih zanjo!
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
»Nedavno smo se zopet dobile prijateljice, ki se že leta dolgo družimo in se veselimo življenja. Vse smo pišoče upokojenke. Vsaka na svoj način. Nataša Žilevski, Marijana Starc in jaz debatiramo o marsičem,« nam je v elektronski pošti napisala Živka Komac in dodala še: »Večer je bil prijeten in nekdo nas je poimenoval, da smo kot Bidermajer šopek! Zadolžile smo se z "domačo nalogo", da vsaka napiše nekaj na temo Bidermajer. Tako vam danes pošiljam svojo "domačo nalogo", ki je nastala nedavnega večera. Upam, da vam bo všeč.
Prisrčen pozdrav z željo, da bi bil ves svet en sam dišeč šopek!«


Bidermajer
Na travniku življenja
cvetlice sem iskala,
da v šopku bi dehtele,
a mnoge so uvele.

Obstale so le tiste,
ki mi lepo dišijo
in še danes iste
v barvah govorijo.

V vazi časa se bohoti
pisan Bidermajer šopek
iz cvetov iz davnih let,
ko vsak je bil še popek.

S prijateljstvom je negovan,
z nesebičnostjo ovit,
z ljubeznijo je obsijan
in z zaupanjem zalit.

V šopku ima ime vsak cvet.
Tudi moje v njem se skriva.
Žarimo skupaj v naš svet
tudi, ko je hladna zima.

V vazi časa se bohoti
pisan šopek Bidermajer.
Ko čas mu stopil bo naproti
ga pokril bo črn šlajer.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Babičini triki za zdrave in lepe nohte

Preverite, kako na 100% naraven način poskrbeti, da bod...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

S tem naravnim sredstvom se boste za vedno znebili nadležnega plevela

Sol v kombinaciji z vodo velja za močan naravni uničeva...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

4 razlogi, zakaj je dobro kupovati rabljena oblačila

Oblačila iz druge roke ali rabljena oblačila. Jih kdaj ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Ohranite svoje zgodbe za prihodnje generacije – podarite neprecenljiv spomin

Spomini so tisto, kar daje življenju toplino. So zgodbe...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.