Ideje za kosilo: Špinačna juha, zrezki v naravni omaki, krompir s peteršiljem in kumarična solata

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Preverite jedilnik za kosilo!
Kaj boste pa vi danes narediti za kosilo? (Foto: Karmen Valant)
Kaj boste pa vi danes narediti za kosilo? (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jedilnik za današnje kosilo:

Špinačna juha, zrezki v naravni omaki, krompir s peteršiljem in kumarična solata

Špinačna juha
10 dag zamrznjene špinače
sol in poper
2 stroka česna
2 žlici olja
2 žlici moke
5 dl mleka
pope
5 dl vode

V ponev damo olje, ko se segreje, dodamo moko in mešamo, da malo zarumeni. Zalijemo s hladnim mlekom in vodo, ter mešamo, Dodamo špinačo in strt česen.

Ob mešanju naj vre nekaj minut. solimo in popramo. Juho lahko pripravimo tudi iz sveže špinače ali blitve, ki ju prej skuhamo in zmiksamo.

Zrezki v naravni omaki
60 dag govejega mesa
2 žlici olja
sol in poper
1 žlica moke
5 žlic juhe

Meso operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na štiri zrezke. Ob robovih jih plitvo zarežemo, da se na vročini ne vihajo. Rahlo jih potolčemo na mokri deski, da se vlakna zrahljajo. Posolimo, popramo in povaljamo v moki. Na vroči maščobi zrezke opečemo najprej na eni strani in nato še na drugi.

Opečene zrezke zalijemo z juho in jih počasi dušimo, da se zmehčajo. Dolijemo še nekaj žlic juhe, da dobimo omako, s katero prelijemo zrezke in krompir.

Preberite tudi: RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Krompir s peteršiljem
1 kg krompirja
voda za kuhanje
sol
svež peteršilj

Krompir operemo, olupimo in narežemo na večje kose. Skuhamo ga v slani vodi, z dodatkom sesekljanega peteršilja.

Kuhan krompir odcedimo, ga položimo k zrezkom in polijemo z omako. 

Kumarična solata
3 velike mlade kumare
1 čebula
3 stroki česna
sol in poper
kumina
kis
bučno olje

Mlade kumare nastrgamo na kolobarje, če so starejše, jih olupimo. Primešamo sesekljano čebulo, strt česen in vse druge začimbe. Prelijemo s kisom in bučnim oljem, premešamo in takoj ponudimo.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Kosilo Ideje za kosilo Recept za kosilo
Morda te zanima tudi:

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.