Boste po videnem še jedli hitro hrano?

Aktualno > Zanimivosti | piše: M.L. | 8.5.2014
Hamburger ni razpadel niti po letu dni, pečeni krompirček je ostal zlato rumene barve. Boste po prebranem še jedli hitro hrano?
Bi jedli leto dni star hamburger? (foto: www.sxc.hu)
Bi jedli leto dni star hamburger? (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ameriška nutricionistka je kupila hamburger in krompirček in ju pustila leto dni na polici v svojem stanovanju. Po enem letu se hamburger ni popolnoma nič spremenil, ostal je enak. Prav tako je krompirček ohranil lepo zlatorumeno barvo.

Si predstavljate, kako hude bolezni bi vas lahko doletele, če bi vsakodnevno jedli strupeno hrano, ki jo ponujajo restavracije s hitro prehrano? Razni »srečni obroki«, ki jih ponujajo znane restavracije in ki privabljajo stare in mlade s pisanimi oglasi in slastnimi vonji, so vse prej kot zdravi.

To dokazuje tudi preizkus, ki ga je naredila amerikanka Joann Bruso. Dokazala je, da sta hamburger in ocvrt krompirček polna strupenih kemikalij: »Niti ena muha, niti en insekt ni sedel na to hrano, četudi se ji je približal, je odletel stran. Če se muhe in ostali insekti izogibajo tej hitri hrani, potem to vsekakor ni obrok, ki bi ga ponudili otrokom

Hamburger in krompirček bi morala v letu dni razpadati, razviti bi se moral neprijetni vonj, a tega ni bilo.

V video prispevki pa prikazujejo hamburger, ki je star kar 14 let! Šokiral je voditelje oddaje in gledalce. Posnetek je v angleškem jeziku. Govori o tem, da je David Whipple pozabil na hamburger, ki ga je kupil pred 14 leti. V žepu njegovega suknjiča ga je skupaj z računom, ki dokazuje, da je resnično star toliko let, našla njegova žena. David ga je kupil julija, leta 1999, ga skupaj z računom pospravil v žep in nanj pozabil. Hamburger je kljub letom ostal skoraj isti, kot je bil na dan, ko ga je kupil. Od njega se ni širil smrad, barva hamburgerja je ostala enaka!

 
Video: You Tube

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog tr...

Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahk...

Pozor, nikar več ne pogrevajte teh živil!

V prispevku boste našli seznam hrane, ki je nikoli ne s...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.