Fala recept: Volneni mascarpone kruhki

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 17.8.2022
Odlična ideja za okusno malico. Preberite recept in ga pripravite.
Volneni mascarpone kruhki (foto: Fala)
Volneni mascarpone kruhki (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:

½ kocke svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

700 g moke 

250 ml sladke smetane

170 g mleka

30 g sladkorja

2 jajci

5 žlic olja

2 mali žlički soli  

 

Nadev:

100 g mascarpone sirčka

Jajce za premaz

 

Moki primešamo kislo testo Fala, kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

 

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na  osem do deset delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Kroglice pokrijemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem jih razvaljamo na podolgovat pravokotnik. S pekovsko lopatko za razdeljevanje testa razrežemo dobro polovico testa na tanke trakove. Nerazrezani del testa premažemo z mascarpone sirčkom. Zavihamo robove, da nadev ne bi stekel ven in zvijemo v zvitek od nadevane strani proti strani, ki smo jo razrezali na trakove, tako da dobimo zvitke, ki so zaradi razrezanega dela podobni klobčiču volne. Zložimo jih na pekeč, vsakega malo ukrivimo kot rogljič.

Volnene kruhke pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajane kruhke premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico.  Pečemo jih približno 20 minut na 190 °C, da se lepo obarvajo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

KUHALNICA: Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom

Šampinjone lahko pripravite na mnogo načinov. Zelo okus...

KUHALNICA: Mafini z jabolki in cimetom

Mafini z jabolki in cimetom so okusen in sočen prigrize...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Iz Jožičine kuhinje: Babja jeza

Ste že slišali za jed, ki se imenuje babja jeza? Enosta...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.