RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni prigrizki, ki jih običajno postrežemo ob noči čarovnic. Pripravite jih in presenetite z njimi svoje vnuke. Navdušeni bodo!
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Z njimi pa lahko strašimo goste tudi ob kakšnem praznovanju rojstnega dne in jih uporabimo kot dekoracijo na narezku. Popestrimo lahko otroško zabavo, saj so otroci navdušeni nad zanimivimi prigrizki. Čeprav so videti kot pravi pajki in delujejo strašno, so hkrati tudi simpatični in privabljajo nasmeh na usta.

Strašni pajkci – sestavine:
Za 6 strašnik pajkov potrebujemo:
3 trdo kuhana jajca
1 žlico majoneze
1 žličko gorčice
6-7 črnih oliv brez koščic

Za dekoracijo potrebujemo še:
nekaj vejic svežega peteršilja

Strašni pajkci – postopek:

Trdo kuhana jajca prerežemo na 2 enaka dela. Z vilico izdolbemo rumenjake in jih damo v manjšo skodelico.

Rumenjake zdrobimo s pomočjo vilice. Dodamo 1 žličko gorčice in 1 žlico majoneze ter dobro premešamo.

Jajčka (beljake) napolnimo z mehkim rumenjakovim nadevom. Pomagamo si z majhno žličko. Uporabimo pa lahko tudi pumpico ali vrečko.

Nato se lotimo izdelave strašnih pajkcev. Za enega pajka potrebujemo 1 črno olivo brez koščice. Olivo razpolovimo, eno polovico uporabimo za pajkov trebušček, iz druge polovice pa narežemo še nogice. Koliko nogic ima pajek? Osem.

Nato iz narezanim olivnih koščkov oblikujemo pajkce. Polovico črne olive položimo na jajčko in malenkost pritisnemo, da pajkec kasneje ne bo padel dol. Dodamo še 8 nogic – na vsako stran po 4.

Naredimo še ostale strašne pajkce in z njimi razveselimo goste.Pa veliko zabave, ko boste jedli pajkce.

Še več okusnih receptov pa najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.