RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni prigrizki, ki jih običajno postrežemo ob noči čarovnic. Pripravite jih in presenetite z njimi svoje vnuke. Navdušeni bodo!
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Strašni pajkci (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Z njimi pa lahko strašimo goste tudi ob kakšnem praznovanju rojstnega dne in jih uporabimo kot dekoracijo na narezku. Popestrimo lahko otroško zabavo, saj so otroci navdušeni nad zanimivimi prigrizki. Čeprav so videti kot pravi pajki in delujejo strašno, so hkrati tudi simpatični in privabljajo nasmeh na usta.

Strašni pajkci – sestavine:
Za 6 strašnik pajkov potrebujemo:
3 trdo kuhana jajca
1 žlico majoneze
1 žličko gorčice
6-7 črnih oliv brez koščic

Za dekoracijo potrebujemo še:
nekaj vejic svežega peteršilja

Strašni pajkci – postopek:

Trdo kuhana jajca prerežemo na 2 enaka dela. Z vilico izdolbemo rumenjake in jih damo v manjšo skodelico.

Rumenjake zdrobimo s pomočjo vilice. Dodamo 1 žličko gorčice in 1 žlico majoneze ter dobro premešamo.

Jajčka (beljake) napolnimo z mehkim rumenjakovim nadevom. Pomagamo si z majhno žličko. Uporabimo pa lahko tudi pumpico ali vrečko.

Nato se lotimo izdelave strašnih pajkcev. Za enega pajka potrebujemo 1 črno olivo brez koščice. Olivo razpolovimo, eno polovico uporabimo za pajkov trebušček, iz druge polovice pa narežemo še nogice. Koliko nogic ima pajek? Osem.

Nato iz narezanim olivnih koščkov oblikujemo pajkce. Polovico črne olive položimo na jajčko in malenkost pritisnemo, da pajkec kasneje ne bo padel dol. Dodamo še 8 nogic – na vsako stran po 4.

Naredimo še ostale strašne pajkce in z njimi razveselimo goste.Pa veliko zabave, ko boste jedli pajkce.

Še več okusnih receptov pa najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

KUHALNICA: Enostaven recept za veganske njoke

Veganski njoki so najbolj enostavni njoki kar sem jih k...

Pečen krompir po švedsko

Recept za tale poseben pečen krompir prihaja iz Švedske...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina tortica

Okusna in hitro pripravljena sladica bo popestrila vaš ...

Oljčno olje: Kupujete pravega?

Pravo oljčno olje je zelo zdravo. Zanj odštejemo veliko...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.