Iz Jožičine kuhinje: Borovničev liker

Jožica razkriva odličen recept za borovničev liker.
Borovničev liker. Foto: Freepik.com. SLIKA JE SIMBOLIČNA.
Borovničev liker. Foto: Freepik.com. SLIKA JE SIMBOLIČNA.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Minister za zdravje opozarja: 

Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Sestavine:
1 kg borovnic
1/2 l prekuhane vode
1l dobre slivovke
1/2 kg do 75 dkg sladkorja
dišave pa le po želji malo cimeta, kakšen klinček, vanilija)

Priprava:
Dobro zrele borovnice dajte v kozarec s širokim vratom, dodajte jim dišave, prelijte s 1/2 litra kuhane in ohlajene vode in s slivovko, zamašite in postavite na sonce za 3 tedne (kozarec zaščitite tako, da ne bo čisto na neposrednem soncu). Občasno ga pretresite.
Nato tekočino precedite ter ji dodajte s 1/2 litra vode kuhan in ohlajen sladkor. Tekočino pustite še kakšen dan stati, nakar jo zopet precedite ter nalijte v steklenice, dobro zamašite in shranite.
Ostanek borovnic ne zavrzite, 10 % jih lahko dodate k likerju v vsako steklenico.

NASVET: pri sladkorju se lahko sami odločite, koliko ga boste dodali oziroma je odvisno od tega, kako močan liker želite. Za najboljše borovničke se priporoča 23% alkoholne stopnje.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

NAMIG: borovničev liker shranimo v temnem in hladnem prostoru, da obdrži lepo barvo. Najboljši pa je, če stoji 2 do 3 mesece, da se okusi dobro obogatijo. Vedno ponudite ohlajenega. V ličnih manjših stekleničkah je tudi domače in izvirno darilo.Na takšne priložnosti moramo seveda misliti pravočasno.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.