Iz Jožičine kuhinje: Bounty domače čokoladice

Božanske bounty čokoladice boste pripravili v nekaj minutah, z njimi pa navdušili vse ljubitelje sladkega in kokosa. Odlične so!
Bounty čokoladice (foto: Jožica Ostrožnik)
Bounty čokoladice (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kje ste, ljubitelji kokosa in družine z malimi otročki? Gremo ustvarjat zelo, zelo okusne bounty doma narejene čokoladice.

Porabili bomo dvakrat po 15 minut dela in dvakrat po 1/2 hlajenja.

 

Potrebujemo:

1 dcl sladke smetane za stepanje (alpske, ne rastinske)
1 dcl sladkorja v prahu
4 dcl kokos moke
*zmerite preprosto tako, da nasipate dcl kozarec, tolikokrat kot zahteva recept.

 

Izdelava:

Vse sestavine zmešate v kompakto maso ter jo za 1/2 ure postavite v hladilnik, da se kokosovi kosmiči dobro navlažijo, masa pa se bo lažje oblikovala.

Nato naredite kroglice (dobro jih stisnite) teže 3 dkg in jih previdno posvaljkajte v krokete, ki jih prav malo na vrhu sploščite, da dobijo obliko čokoladic.

Narejene postavite v hladilnik za naslednje 1/2 ure, da se nekoliko strdijo.

 

Sestavine za obliv:

20 dkg čokolade za kuhanje
1/2 dcl smetane za stepanje - kar tekoče
2 žlici medu

*smetano segrejte do vrenja (ne sme zavreti!), jo odstavite in dodajte med ter nalomljene kocke čokolade, mešajte toliko časa, da se oboje stopi (dobili boste bolj gosto tekoč obliv).

Čokoladice s pomočjo vilic potopite (povaljajte) v oblivu, jih odcedite in bountye polagajte na peki papir (na pladnju). Delajte hitro!

Za naslednje 1/2 ure jih postavite v hladilnik, da se obliv ohladi in strdi.

Po tem receptu boste dobili 10 domačih bounty čokoladic odličnega okusa.

PRIPIS: Edino, kar je najtežje, težko se jih dobi s podlage (zaradi medu, ki je v oblivu), a previdno in počasi se splača, ker so enkratne.

Lahko jih oblijete tudi s samo čokolado, a ne bodo tako dobre.

Jaz bom iz te mase naslednjič naredila kroglice, božansko.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.