Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce naj te vodi in nič se ne boj... Jagode in čokolada, naj spomine ti pričara, kadar boš z drugim ali z menoj..." Jagode so ena najzapeljivejših sladic, ki popestrijo pladenj s slaščicami, romantični večer, ali poletno zabavo.
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ponudimo lahko tudi dobro ohlajene ob kozarčku mrzle penine.
Oblite jagode so najlepše v papirnatih minjonih. Okus, ki ga boste dolgo pomnili, saj preprosto z jagodami v kombinaciji čokolade ne moreš zgrešiti.

Sestavine:
1/2 kg pravilno zrelih jagod (enako velikih)
8 dkg temne čokolade
1/2 čajne žličke olja (za lepši lesk)
8 dkg bele čokolade
1/2 čajne žličke olja
* nadomestek za olje je 2 × 1 dkg kokosovega masla)
+ mali papirnati minjoni

Izdelava:
Jagodam pustimo peclje in jih le operemo, odcedimo ter popivnamo s papirnatimi brisačami ali jih temeljito osušimo. Na kocke nalomljeno temno čokolado skupaj z maščobo stopimo nad paro tako, da posodo z njo postavimo nad vrelo vodo (posoda se vode ne sme dotikati) in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek tekoč obliv sijočega leska.
Jagode prijemamo za peclje in jih do polovice ali do 3/4 pomakamo v obliv, dvignemo iz čokolade in počakamo, da odvečna čokolada odteče. Enak postopek ponovimo z belo čokolado in jagodami.
V jagode tudi lahko pred pomakanjem zapičimo zobotrbce ali mini nabodalca za sadje ali palčke za cake popse, le - te pa potem v stiropor. Oblite odlagamo lahko tudi na peki papir ali na mrežo.
Ko se čokolada na jagodah strdi, jih zložimo na krožnik in damo v hladilnik. Tako preprosta sladica, tako dobra in narejena v manj kot pol ure.

PREBERITE TUDIIz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 
 




 
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.