Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flancate z jogurtom.
Kvašeni flancati (foto: Jožica ostrožnik)
Kvašeni flancati (foto: Jožica ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

80 dkg gladke bele moke
1 kocko svežega kvasa (42 gr)
1.25 dcl mlačnega mleka
1 navadni čvrsti jogurt (18 dkg)
10 dkg sladkorja
2 vaninil sladkorja
1 pecilni prašek
4 rumenjaki
5 žlic ruma
3 dkg masla
1 čajna žlička soli (slaba)
nekaj kapljic vanilijeve arome
nastrgana limonina lupinica

Izdelava:

Nad soparo stepajte rumenjake, sladkor in vanili sladkor.

Kvas raztopite v mlačnem mleku.

V skledo za mesenje odmerite sol, dodajte moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilijevo aromo in limonino lupinico ter zamesite kvašeno testo (mešajte čim dlje, da bo testo bolj fino), med mešanjem dodajte še zmehčano maslo.

Zadnjih 10 minut mešajte na višji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga med prsti..

Pokrito naj vzhaja 1 uro (če želite, testo lahko še enkrat premesite in ponovno vzhajate).

Vzhajano testo stresite na pomokan prt in z občutkom razvaljajte na debelino 1.5 cm, razrežite na pravokotnike, vanje zarežite eno diagonalno črto in jih zložite na pomokano krpo, pokrijte in maksimalno vzhajajte do 1 ure.

Ocvrite v vročem olju, najprej z zgornjo stranjo navzdol in pokrijte.Ko na prvi strani lepo dobijo barvo, jih obrnite in ocvrite še na drugi strani brez pokrovke.

Dobili boste približno 20 nemastnih, puhastih in lahkih flancatov.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

KUHALNICA: Enostaven recept za veganske njoke

Veganski njoki so najbolj enostavni njoki kar sem jih k...

Pečen krompir po švedsko

Recept za tale poseben pečen krompir prihaja iz Švedske...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina tortica

Okusna in hitro pripravljena sladica bo popestrila vaš ...

Oljčno olje: Kupujete pravega?

Pravo oljčno olje je zelo zdravo. Zanj odštejemo veliko...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.