KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redko kdo upre. Poskusila sem že več receptov, a ta me je najbolj navdušil. Je zelo preprost, hiter in kar je najbolje: vedno uspe! Poskusite ga in se prepričajte, kakšen je odličen cheesecake, ki bo razveselil tako goste kot domače.
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redkokdo upre. (Foto: Oblizniprste.si)
Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko le redkokdo upre. (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za cheesecake:
Za testo:
200 g gladke pšenične moke
100 g sladkorja
90 g masla
1 jajce
ščepec pecilnega praška

Za kremo:
500 g skute
150 g sladkorja
1 jajce
2 rumenjaka
1 vrečka vrečke vanilijevega pudinga
1 vrečka želatine v prahu (10 g)
1 vanilin sladkor
500 ml mleka
malo nastrgane limonine lupine
1 dl olja

Za dekoracijo:
2 beljaka
40 g sladkorja v prahu
malo nastrgane čokolade
okrasne kroglice ipd.
 
PREBERITE TUDI: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Postopek izdelave cheesecakea:
Maslo stopimo. V posodo združimo vse sestavine za testo in mešamo. Če imate kuhinjski aparat, si pomagate z njim, sicer gnetete ročno na pultu. Iz testa oblikujemo kroglo.

Testo razvaljamo. Vstavimo ga na dno pekača. Večkrat ga prebodemo z vilicami.

V drugi posodi stepemo jajce in rumenjaka s sladkorjem (beljaka ločimo v posebno posodo in uporabimo za končno dekoracijo). Postopoma dodajamo ostale sestavine razen mleka.

Na koncu dodamo še mleko in mešamo z metlico za stepanje. Masa je zelo tekoča, zato se nikar ne ustrašite, na koncu bo vse tako, kot mora biti.

Kremo zlijemo v model prek testa.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (klasična pečica). Cheesecake postavimo vanjo za 40 minut.

Medtem stepemo beljake s sladkorjem. Dobimo sneg.

Z njim napolnimo modelček za okraševanje tort.

Cheesecake se je med peko nekoliko strdil, a še vedno pozorno nanašajte sneg – nikakor ne z vilico ali nožem, saj boste kremo preluknjali. Sneg je najbolje nanesti kot kupčke s pomočjo pripomočka za okraševanje tort (s poljubnim nastavkom).

Cheesecake postavimo nazaj v ogreto pečico, kjer ga pustimo še 5 minut. Nato ga poljubno okrasimo z nastrgano čokolado, okrasnimi kroglicami, svečkami ipd.

Počakamo, da se malo ohladi. Nato pospravimo v hladilnik in pustimo čez noč počivati, da se dobro ohladi. Šele po tem, ko je torta dobro ohlajena, odstranimo ogrodje modela za torto.

Cheesecake razrežemo na več kosov in ponudimo na desertnih krožnikih. Preostane nam samo, da uživamo v lastni kulinariki in s svojim dosežkom osrečimo tudi svoje najbližje.
 
PREBERITE TUDI: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Odličen cheesecake, ki vedno uspe, je recept, ki ga morate poskusiti, saj je otočje lahek. Brez težav ga lahko pripravijo tudi najmlajši. Prijetno sladkanje!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa ...

Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, krem...

KUHALNICA: Polpeti iz bučk in korenja

Tudi če niste ljubitelji zelenjave in ste mnenja, da bu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.