Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripravljeno kosilo, ki je lahko kot glavna jed za 4 osebe ali kot priloga za 6 oseb. Ocvrte miške so mehke in zelo okusne, seveda morajo biti pravilno začinjene.
Mesne miške iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Mesne miške iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
1/2 kg mletega mešanega mesa
1 navadni jogurt čvrsti (180 gr)
1 jogurtov lonček hladne vode (180 gr)
1 jogurtov lonček gladke moke (180 gr)
1 pecilni prašek
1 srednje velika čebula (nasekljana in zlato ocvrta)
1 do 2 zrna česna
šopek petršilja (nasekljan)
3 jajca
sol, poper
vegeta (po želji)

Priprava: vse sestavine dobro premešamo in damo v hladilnik za 1 uro, da se masa prepoji in malo zgosti. V ponvi segrejemo olje. Z jušno žlico zajemamo maso in jo polagamo v segreto olje (masa lepo počasi zdrsi iz žlice). Cvreti je treba v vročem olju, do zlatorjave barve, na sredini cvrenja jih obrnemo. Miške med cvrenjem lepo narastejo. Zajemajte polno žlico, dobili boste 28 mišk.

Preberite tudi: Recept: Bosanski lonec

NASVET: na sliki boste sicer videli, da sem masi dodala surovo čebulo, a ne me posnemati, sem mislila na nekoga med delom.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.