Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusna, sladka in hitra sladica. Štruklji s prelivom. Mmmmm...
Slastni Jožičini štruklji s prelivom. (Foto: Jožica Ostrožnik s Facebooka)
Slastni Jožičini štruklji s prelivom. (Foto: Jožica Ostrožnik s Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept

Potrebujete:
2 lista vlečenega testa
1/2 kg skute
2 žlici kisle smetane
2 žlici sladke smetane
1 jajce
ščep soli
2 žlici masla
1 žlica drobtin
Za preliv :
15 dkg sladkorja
1.5 dcl sladke smetane

Priprava nadeva:
Skuto, obe smetani, jajce in sol z žlico premešajte. Skuta naj ostane v grudicah.

Izdelava:
Najprej zmočite kuhinjsko krpo (ne sme biti od praška oziroma mehčalca) in jo položite na delovno površino. Nanjo razgrnite 2 lista vlečenega testa (eden vrh drugega).To bo pripomoglo pri zvijanju, da se listi testa ne bodo lomili. Na testo enakomerno potrosite drobtine, zarumenele na maslu. Na drobtine nanesite nadev, ga enakomerno razmažite po celi površini, le ob straneh pustite za 1 cm brez nadeva, da ne bo pri zvijanju pogledal ven. S pomočjo krpe zvijte kot zavitek.
Sedaj štruklje le še ovijte v krpo,s katero ste si pomagali pri zvijanju, na koncih povežite s sukancem. Če vas krpa moti, jih zavijte v živilsko folijo. Štruklje kuhajte v slani vodi dobrih 20 minut pokrite tako, da jih vsaj polovica gleda iz vode. Na sredini kuhanja jih obrnite.
Ko kuhane štruklje vzamete iz vode, jih pustite nekaj časa stati, da se malce sprimejo in otrdijo. Med tem časom pripravite preliv.

V teflon ponvi raztopite sladkor, da postane tekoč in lepe zlato rjave barve (pozor!!!! to delajte na malem plamenu, počasi in mešajte, sicer se vam bo sladkor hitro zažgal, potemnel, posledica pa bo grenkoba). V raztopljenega vlijte sladko smetano in pokuhajte le toliko, da se nastala karamela razpusti v gladek preliv. Preliv mora biti barve bele kave, naredite ga tik pred serviranjem.

Štruklje narežite,prelijte in ponudite.

Lahko pa debelejše narezane popečete na ponvi, da dobijo lepo barvo in prelijete.

Recept zadostuje za 4 porcije.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

NAMIG: tako lahko naredite pehtranove, orehove ali ajdove štruklje.
Ponudite jih z pokuhano omako iz gozdnih sadežev.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.