Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

Jožica nam tokrat predstavlja recept za slastno rolado brez peke. Ob njej se vam bodo zagotovo cedile sline.
Kokosova rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Kokosova rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za svetli del:
15 dkg zmehčanega masla
10 dkg sladkorja v prahu
10 dkg kokosove moke

Sestavine za temni del:
25 dkg mletih keksov (Leibnitz...)
10 dkg sladkorja v prahu
2 žlici kakava v prahu
1 dcl tekočine (pol mleka in pol ruma)
10 dkg stopljene čokolade
5 dkg masla
+ 2 pvc vrečki 3 kilogramski za zamrzovanje

Izdelava temnega dela:
Najprej z lopatko premešajte vse suhe sestavine, to so mleti keksi, sladkor v prahu in kakav v prahu. Dodajte pravkar stopljeno čokolado z dodanim maslom ter mleko z rumom. Vse premešajte v fino enotno maso. Maso dajte v vrečko in jo razvaljajte v velikosti 30 x 25 cm (dobiti morate lep in gladek pravokotnik).

Takoj sledi izdelava svetlega dela:
Z lopatko najprej premešajte zmehčano maslo in sladkor v prahu.
Dodajte kokosovo moko in vse spravite v fino gladko maso.
Maso dajte v vrečko in jo razvaljajte na enako velikost, kot temni del.

Sestavljanje:
Najprej pri obeh razvaljanih pravokotnikih testa odrežite pvc folijo in sicer po obeh daljših stranicah, tako da jih boste odprli kot knjigo.
S pomočjo folije obrnite svetli del na temni, pri tem morate biti natančni, da se lepo prekrijeta. Z valjarjem nežno povaljaje po zgornjem delu folije, da se obe masi nekoliko sprimeta.
Sledi zvijanje, najprej si pomagajte s prsti in nadaljujte s pomočjo spodnje folije, pri tem rolado sproti na rahlo pogladite, da se izognete morebitnim zračnim žepkom. Kokosovo rolado le še zavijte v pvc vrečko ali peki papir in za 2 uri postavite v hladilnik.

NASVET: zelo važno je, da delate hitro, dokler je masa ogreta. Maslo vzamite iz hladilnika vsaj 3 do 4 ure prej (jaz sem ga pustila zunaj čez noč), drugače boste imeli težave z valjanjem in zvijanjem.
Rum lahko nadomestite z enako količino svežega pomarančnega soka.

Sladkor lahko v manjšem odstopanju prilagodite svojim željam.
Celo in ohlajeno rolado lahko tudi zunaj posipate s kokosovo moko.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti Koksova rolada
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Si želite mehko, dišeče in dobro pekovsko pecivo? Pote...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasul...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.