Iz Jožičine kuhinje: Zapečene orehove palačinke

Zapečene orehove palačinke lahko pripravite kot glavno jed, v slast pa bodo šle tudi kot sladica. Preizkušen recept, ki ga najdete v prispevku, vas bo navdušil.
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za štiri osebe boste potrebovali:

Omletno testo:

1/2 l mleka (1 dcl mleka lahko nadomestite z gazirano vodo)
24 dkg moke
3 dkg sladkorja
2 jajci
sol
+ maščoba za pečenje

Nadev:

15 dkg zmletih orehov
7 dkg sladkorja
6 dkg drobtin
2,5 dcl sladke smetane
1 jajce
naribana limonina lupina
1 zamašek ruma
(vse sestavine za nadev dajte v posodico in zamešajte)

Preliv:

2 jajci
1 dcl sladke smetane (ali mleka)

Izdelava:

Iz naštetih sestavin zamešajte omletno testo in spečite palačinke (10 kosov).

Namažite jih z nadevom (1 žlica na palačinko), tesno zvijte in polagajte v namazan pekač.

Polijte z mešanico razžvrkljanih jajc in smetane.

Dajte v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj in rumeno zapecite (20 minut).

Palačinke dajte na mizo še tople, cele ali prerezane, s kepico dobrega sladoleda, posute s sladkorno moko ali oblite s stopljeno čokolado, za dekoracijo jih posujte z žličko mletih orehov.

Nasvet: Nadev je točno preračunan, če se boste sladkali med polnjenjem palačink, ga naredite več.

Iz Jožičine kuhinje sončen pozdrav.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

KUHALNICA: Bananin tiramisu z nutelo

Marsikdo ni ljubitelj navadnega tiramisuja saj vsebuje ...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.