KUHALNICA: Orehovi rogljički brez jajc

V decembrskem času pri nas vedno zadiši po orehovih rogljičkih. Tokrat sem se odločila za izvedbo brez jajc. Letos sem jih enostavno morala narediti že prej, saj so okusni in tako krhki, da se kar topijo v ustih. Do decembra jih bo že zmanjkalo, takrat pa definitivno ponovim peko.
Orehovi rogljički brez jajc. (foto: OblizniPrste.si)
Orehovi rogljički brez jajc. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Orehovi rogljički brez jajc – sestavine:
20 dag margarine (za veganske naj bo rastlinska)
25 dag moke
10 dag orehov
7 dag sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor

Orehovi rogljički brez jajc – postopek:
Vedno, ko pečem rogljičke maso podvojim, zato naj vas slike ne zmedejo.

Moko, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in orehe stresemo v večjo posodo.

Z nožkom nastrgamo margarino.

Vse sestavine skupaj dobro zgnetemo. Pustimo 10-15 minut, da masa počiva.

Pekač medtem obložimo z peki papirjem ter segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

Iz mase oblikujemo male rogljičke in jih polagamo na peka papir. Pazimo, da je dovolj razmaka med rogljički, kajti med peko le ti narastejo. Pečemo jih toliko časa, dokler se kraki zlato-rumeno obarvajo.

Vroče orehove rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu.

Naj vam teknejo!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Kremna bučna juha s krompirjem

Bučna juha je lahek in okusen obrok. Obožujejo jo otroc...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

KUHALNICA: Enostaven recept za veganske njoke

Veganski njoki so najbolj enostavni njoki kar sem jih k...

Pečen krompir po švedsko

Recept za tale poseben pečen krompir prihaja iz Švedske...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina tortica

Okusna in hitro pripravljena sladica bo popestrila vaš ...

Oljčno olje: Kupujete pravega?

Pravo oljčno olje je zelo zdravo. Zanj odštejemo veliko...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.