KUHALNICA: Orehovi rogljički brez jajc

V decembrskem času pri nas vedno zadiši po orehovih rogljičkih. Tokrat sem se odločila za izvedbo brez jajc. Letos sem jih enostavno morala narediti že prej, saj so okusni in tako krhki, da se kar topijo v ustih. Do decembra jih bo že zmanjkalo, takrat pa definitivno ponovim peko.
Orehovi rogljički brez jajc. (foto: OblizniPrste.si)
Orehovi rogljički brez jajc. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Orehovi rogljički brez jajc – sestavine:
20 dag margarine (za veganske naj bo rastlinska)
25 dag moke
10 dag orehov
7 dag sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor

Orehovi rogljički brez jajc – postopek:
Vedno, ko pečem rogljičke maso podvojim, zato naj vas slike ne zmedejo.

Moko, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in orehe stresemo v večjo posodo.

Z nožkom nastrgamo margarino.

Vse sestavine skupaj dobro zgnetemo. Pustimo 10-15 minut, da masa počiva.

Pekač medtem obložimo z peki papirjem ter segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija.

Iz mase oblikujemo male rogljičke in jih polagamo na peka papir. Pazimo, da je dovolj razmaka med rogljički, kajti med peko le ti narastejo. Pečemo jih toliko časa, dokler se kraki zlato-rumeno obarvajo.

Vroče orehove rogljičke povaljamo v sladkorju v prahu.

Naj vam teknejo!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.