KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu se dobro podajo tudi osvežilne kreme. Niso samo dobre, ampak tudi privlačne na pogled.
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za osvežilno presna limonino kremo bomo potrebovali:
150g presnih indijskih oreščkov*
1-2dcl nesladkanega rastlinskega mleka*(najboljše narejenega doma)
0.5dcl sveže iztisnjenega limoninega soka*
15-30ml presnega agavinega sirupa*(ali po okusu)
30g presnega kokosovega olja*
50g malin*(zamrznjenih ali svežih)
ščep nerafinirane himalajske soli
* sestavine iz ekološke pridelave

Indijske oreščke namočimo v vodo in pustimo čez noč ali vsaj za dve uri. Nato jih odcedimo in zmeljemo v blenderju skupaj z mlekom, limoninim sokom, agavinim sirupom in ščepcem soli). Krema mora biti gladka, brez grudic.

Nad paro stopimo kokosovo maslo in ga med mešanjem počasi dodajamo v kremo, da se dobro premeša.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Dve tretjini kreme prelijemo v posodo, tretjini v blenderju pa dodamo maline (nekaj si jih pustimo za okras). Maline in ostanek kreme pulzno zmeljemo v blenderju in tako pripravljeno kremo porazdelimo v kozarčke. Čez prelijemo še preostali limonino kremo in okrasimo z malinami. Kreme v lončkih pokrijemo in jih postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo (približno dve uri).

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.